Friluftsscenen

Friluftsscenen i Den Fynske Landsby er en af landets smukkeste udendørs amfiteatre. Sommeren igennem danner friluftsscenen ramme om forskellige koncerter, teaterforestillinger og andre folkelige arrangementer.

I Den Fynske Landsbys vestlige hjørne ligger friluftsteatret som kan rumme ca. 2200 mennesker. Friluftsscenen er som regel åben for Den Fynske Landsbys gæster i hverdagen, og på terrasserne er der mulighed for at spise sin medbragte mad - eller blot nyde det smukke landskab med udsigt til Odense Å og Skovsøen.

Mange frilandsmuseer har et sådant amfiteater, der gennem tiden er blevet benyttet til at samle store menneskemængder til kulturelle aktiviteter - oftest af national karakter.
I årene efter krigen samledes tusinder af fynboer til "Alsang" i Den Fynske Landsbys Friluftsteater - en tradition som blev genoptaget med stor succes i 1990'erne.

I dag danner friluftsteatret ramme om skuespil, koncerter, folkedans og stævner af forskellig art. Hvert år bliver der arrangeret koncerter med forskellige bands og siden 1964 har der i juli og august været opført dramatiserende udgaver af H.C. Andersens eventyr med børn.

Vi glæder os til at byde vore gæster velkommen til et spændende teater- og koncertprogram sammen med H.C. Andersen Festspillene og koncertarrangører. Oversigtskort (pdf)

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer