Frivillige på museum - et forskningsprojekt

I perioden 2008-2009 udførts Odense Bys Museer i samarbejde med Syddansk Universitet et forskningsprojekt om brugen af frivillig arbejdskraft ved museer.

Projektet Brug af volontører på museer og andre kulturinstitutioner, havde til formål at tilvejebringe et teoretisk grundlag for den praktiske brug af frivillig arbejdskraft på museer og andre kulturinstitutioner. Den Fynske Landsby var projektets praktiske omdrejningspunkt.

Samarbejdet med lektor Karen Hvidtfeldt Madsen fra Syddansk Universitets Institut for Litteratur, Kultur og Medier gav mulighed for at foretage en kulturanalyse, der satte fokus på hvem de frivillige er, hvad de ønsker af et frivilligt 'arbejde' og hvad kulturinstitutionerne kan tilbyde dem.

Projektet tog udgangspunkt i det store fokus, der den seneste årrække har været på det frivillige arbejde i Danmark. Projektet blev støttet af Kulturarvsstyrelsens (nu Kulturstyrelsens) formidlingspuljer.

Se afrapporteringen til Kulturarvsstyrelsen her.

Læs den afsluttende artikel om projektet, bragt i tidsskriftet Danske Museer, her.

For yderligere information om Projektet Brug af volontører på museer og andre kulturinstitutioner, kontakt museumsinspektør Lise Gerda Knudsen eller formidlingsleder Benedikte Jeppesen.

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer