Udstillinger

I Den Fynske Landsbys udstillinger kan du gennem tekst og billeder blive klogere på, hvorfor Landsbyen ser ud, som den gør, og hvordan landsbyboernes liv var i 1800-tallet.

I Den Fynske Landsby har vi et antal udstillinger til dig, der gerne vil vide lidt mere om baggrunden for den oplevelse du får, når du går en tur mellem de smukke bindingsværkshuse og de bugnende køkkenhaver. Udstillingerne finder du enten i Besøgscentret eller i husene ude i selve Landsbyen.

Bondeliv
Med udstillingen Bondeliv er mennesket i centrum, når du kan følge to forskellige menneskers liv igennem Den Fynske landsbys huse og gårde. Du kan følge enten husmandssønnen Jørgen Hansen Ellegaard, født 1805 i Turuphuset, eller møllerdatteren Karen Johansdatter, født 1841 på Vandmøllegården. De to personer repræsenterer både to forskellige sociale lag og to forskellige tidsperioder, og du bliver derfor præsenteret for bondesamfundets forskelligartede livsvilkår.

I tillæg til de to livsskæbner består Bondeliv også af to mindre udstillinger i hhv. Vandmøllen fra Davinde (hus nr. 1) og Hospitalet (hus nr. 8). Her kan du høre om udviklingen i landbrugets arbejdsliv i 1800-tallet og om de forskellige stadier i livet for den almindelige bonde på Fyn.

Læs mere om Bondelivsudstillingen og hent den tilhørende folder.

Skolehistorie 
I Skolen fra Eskær (hus nr. 22) kan du besøge en skolestue, som den så ud på landet på Fyn i 1800-tallet. I forstuen findes en tekstudstilling, der fortæller dels om Eskær SKoles historie og dels om det danske skolevæsens udvikling generelt. Udstillingen blev til i forbindelse med 200-års-jubilæet for Skoleloven i 1814.

Læs mere om Skoleudstillingen og hent udstillingens tekster her.

Eleverne i Eskær Skole, 1897

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer