En billet - fem museer

5 i 1-billet giver mulighed for at besøge hele fem eventyrlige attraktioner i Odense på bare én billet.

Billetten er en nøgle til H.C. Andersens liv og opvækst i hans hjemby. Med denne billet i hånden åbnes dørene til:


Samlet set giver de fem museer et unikt indblik i Andersens samtid og hans eventyrlige forfatterskab.

H.C. Andersen Museum
Udstillingen fremstår visuelt som en inspirerende leg med form og farver samt lys og skygge, der favner digterens univers på en helt unik måde. Den vil give de besøgende et indblik i Andersens liv gennem en række nedslagspunkter, der kobles til digterens kunst. H.C. Andersens egen papirklipskunst er det bærende element i særudstillingens gennemgående udtryk.

H.C. Andersens Hus
Det i dag ikoniske gulkalkede hjørnehus var beliggende i den fattigste del af Odense. Her blev H.C. Andersen født i 1805 som søn af en fattig skomager og en vaskekone. Danmarks store eventyrforfatter kom fra små kår, men formåede med sit omfattende forfatterskab at blive en af de største forfattere nogensinde.

H.C. Andersens Barndomshjem
Billetten giver også adgang til H.C. Andersens Barndomshjem, hvor de besøgende så tydeligt kan fornemme inspirationen til mange af forfatterens eventyr.

Børnekulturhuset Fyrtøjet
Børnekulturhuset Fyrtøjet er flyttet ind i den smukke gamle Nyborglade på Møntergården, hvor Elverhøj er vokset op. Besøg scenografien og leg jer ind i eventyret. 

Møntergården
Det kulturhistoriske museum Møntergården indeholder mange udstillingsgenstande fra Fyn, hvor H.C. Andersen voksede op. Tag en tur i de historiske gårdrum fra Andersens tid. Eksempelvis Børnenes Baggård, der er et lille bymiljø fra 1800-tallet med spændende aktiviteter for hele familien.

Billetten kan købes i H.C. Andersen Museum, H.C. Andersens Barndomshjem og på Møntergården. 

 

 

 

 

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer