Om Mediemuseet

Mediemuseet åbnede som specialmuseum i 1984 under navnet Danmarks Grafiske Museum i nyrenoverede lokaler på 3. sal i Brandts Klædefabrik. I 1989 fusionerede museet med Dansk Pressemuseum og Arkiv, og i 2013 blev Mediemuseet en del af Odense Bys Museer.
 
Mens vi venter medieudstillingen
Efter 34 år på Brandts Klædefabrik flytter Mediemuseet i 2019 til Møntergården, hvor museet fortsætter med at afholde foredrag med medieforskere og mediepersonligheder samt arrangementer som kassettebåndsmusikquiz, retro gaming og lign. Vi ser frem til på sigt at kunne annocerer åbningen af en ny medieudstilling til glæde for alle.
                                                 
Mediemuseets speciale er de trykte og elektroniske mediers historie i Danmark. Vores virke er at give en levende indsigt i medierne og deres udvikling for at give publikum en kritisk indføring i mediernes samfundsmæssige rolle og teknik før og nu. Vi leverer ikke et totalbillede af dansk mediehistorie, men skaber et overblik ved hjælp af vigtige punktnedslag i historien. Det sker på baggrund af forskning, relevant indsamling, registrering og bevaring.

Mediemuseets omfattende samling rummer ca. 150.000 genstande. I samlingen er aviser, ugeblade, reklamer, illustrationer, pressefotografier, trykkerimaskiner, radio- og tv-apparater og meget mere.

Læs mere om Museets historie.

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer