Børnenes Mediehistorie

 

Børnenes Mediehistorie

I Børnenes Mediehistorie, som er det nyeste element i den permanente udstilling Magtens Medier - mediernes magt, er det tydeligt at medier rettet mod børn har vakt debat og bekymring hos forældre, lærere og eksperter de sidste 100 år. Er tegneserier skadelige? Bliver børn voldelige af voldelige computerspil? Bliver børn små egoister, fordi Bamse er det? Hvert årti har haft sin mediebekymring på børnenes vegne.

Udstillingen har flere vinkler på børnenes mediehistorie. Børnenes litteraturhistorie bliver fortalt i tekst og billeder fra år 1900 og frem til i dag. En tidslinje viser i hovedtræk børnenes mediehistorie med eksempler fra bøger, musik, tv og radio.

Sebastian Klein guider via interaktive skærme de besøgende gennem dansk børnefjernsyns historie. Her er et gensyn med Kikkassen, Dr Lieberkinds udsendelser og gamle julekalendere, herunder ikke mindst et klip fra den mest udskældte julekalender i DRs historie: Jul og grønne skove fra 1980. Over 40 forskellige klip ligger klar til at vække minder hos besøgende og skabe baggrund for undervisning i folkeskole og gymnasier.

Udstillingsafsnittet er ikke blot en kronologisk gennemgang, men viser også samfundets skiftende syn på børn og barndom. Fra for 100 år siden, hvor uartige drenge og piger fik smæk og blev sendt i seng til nutidens kompetente barn med egen personlighed og individuelle behov.

Udover undervisning er udstillingen rettet mod familien i alle generationer. Den lægger op til at man genoplever og fortæller sig egen mediehistorie. Til dette kan man tage plads ved en gammel skolepult og blive guidet gennem mediehistorien af en interaktiv Spørge Jørgen.

Udstillingsafsnittet er støttet af Den Fynske Bladfond og Egmont.

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer