For børn

Når man besøger Møntergården, er der en række sjove aktiviteter og spændende områder, der særligt henvender sig til børn.

Histotoriet
Histotoriet er en særlig udstilling for børn i alderen 4-11 år, hvor børnene inviteres til at gå på opdagelse i historien sammen med Historikeren, Arkæologen og konservatoren.

Børnenes Baggård:  Et baggårdsmiljø med snedkerværksted, lejlighed og baggårdsaktiviteter, hvor børn kan opleve livet i Odense som i 1890'erne.

Udstillingerne
I alle museets udstillinger er der noget, som henvender sig til børn. I udstillingen Fyn - Midt I Verden er der lys, lyd, film, projektioner og interaktivitet hele vejen igennem, som giver børnene et væld af sanseindtryk og en inddragende måde at opleve Fyns fortid på. Børnene kan også prøve de sjove digitale spil som Gabestokken, Polka Hero og Missilforsvaret, hvor man skal bruge både krop og hjerne for at vinde. 

Man kan også lægge et besøg forbi Dukkemagerens Magiske Værksted.

Sæsonbestemte aktiviteter

I løbet af året kan der være aktiviteter for børn i forbindelse med de forskellige skoleferier. Aktuelle eller kommende aktiviteter fremgår altid af Møntergårdens kalender

 

Praktisk
Ved billetsalget findes toilet med puslerum.

I den nye udstillingsbygning er klapvogne og barnevogne velkomne, men det kan være svært at komme rundt nogle steder, særligt med store barnevogne. De gamle, fredede bygninger har begrænset tilgængelighed. 

Kommer I en større gruppe?  Vi anbefaler, at I anmelder jeres besøg inden ankomsten, så vi kan sikre den bedst mulige oplevelse for jer.

I kan anmelde jeres besøg via museum@odense.dk eller på telefon 6551 4601.

 

Rundvisninger:  Det er muligt at bestille en børnevenlig rundvisning på museet. Læs mere her.

 

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer