Frivillig i Børnenes Baggård

I Børnenes Baggård har vi en gruppe frivillige, der formidler til børn og deres voksne i weekender og ferier.

Som frivillig i Børnenes Baggård får man til opgave at hjælpe børnene med at indtage og opleve baggården, snedkerens værksted og snedkerfamiliens lejlighed. Eksempelvis ved at bage pandekager på brændekomfur, bygge små træskibe eller hækle og brodere i den fine stue. De frivillige snakker og leger med børnene. Derfor skal man være glad for at have med børn at gøre. De frivilliges vigtigste opgave er at sørge for, at aktiviteterne og dialogen er på børnenes præmisser. Du kan også melde dig som frivillig sammen med dine børn og børnebørn. Som frivilligt barn i Børnenes Baggård skal man hjælpe til med de voksnes gøremål, men også vise gæsterne, hvordan man leger med de gamle legesager.

For eventuelle spørgsmål kontakt Museumsinspektør Dyveke Skov Larsen dysla@odense.dk

 

Vil du være frivillig?
For at blive frivillig i Børnenes Baggård skal du være glad for at tale med børn, være glad for praktisk arbejde såsom madlavning ved brændekomfur, brændehugning og snedkerier i værkstedet. De frivillige går i autentiske dragter, men er ikke i rolle. Vi arbejder for åben dialog med børnene, og du skal være forberedt på mange sjove, gode og mærkelige spørgsmål.

For at du er bedst muligt klædt på til at formidle i Børnenes Baggård forventer vi, at du læser det materiale, som du får udleveret og tilsendt løbende.

Vi kræver, at alle frivillige indgår en samarbejdsaftale, og museet indhenter desuden en børneattest. Læs mere om børneattester på Politiets website.

Fremmøde
Børnenes Baggård bebos af frivillige den anden weekend i hver måned og i skoleferierne. Med mindre andet er aftalt, forventer vi, at du tager min. 10 vagter på et år, men man må meget gerne tage flere. Du forpligter dig også til at deltage i de to årlige informationsmøder.

Honorering
Vi takker for de frivilliges store indsats med følgende goder:

- Et medarbejder-ID kort
- 20% rabat på varer i museumsbutikkerne
- Gratis adgang for dig selv samt en ledsager på Odense Bys Museer
- Gratis medlemskab af Odense Bys Museers Museumsklub
- Deltagelse i en årlig udflugt for Børnenes Baggårds frivillige
- Museets årbog.

 

 

 

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer