Om Møntergården

Møntergården er Odenses kulturhistoriske museum - en kulturel smeltedigel for kreativitet, viden og oplevelser.

Midt i Odenses gamle historiske bydel ligger Møntergården. Oprindeligt var det navnet på en af de store købmandsgårde, der lå på byens centrale øst-vestlige hovedstrøg. I dag dækker navnet over Odenses arkæologiske og historiske museum, der ud over den gamle købmandsgård dækker en hele karré med fredede og bevaringsværdige bygninger fra mere end 600 år.

Byggeskik og arkitektur 

 

Udstillinger

 "Fyn-midt i verden" giver i temaer en fynsk fortolkning af Danmarks- og verdenshistorien med masser af lyd, lys og filmklip og et interaktivt spiltorv.

"Byens liv" om Odense i middelalder og renæssance. Udstillingen fortæller om byens udvikling fra en lille landsby til en storby med udsyn til Europa. Udstillingen er under rekonstruktion, og det er derfor p.t. ikke muligt at besøge udstillingen på egen hånd. Gruppebesøg kan dog ske ved henvendelse til museum@odense.dk eller 6551 4601. Vi beklager ulejligheden.

"Pernille Lykkes Boder" - en fattigstiftelse med lejlighedsinteriør fra henholdsvis 1600 og 1935-45.

Histotoriet - Fyns fedeste børnemuseum med masser af aktiviteter for nysgerrige og videbegærlige børn.

Børnenes Baggård - Et lille, iscenesat historisk bymiljø anno 1890-erne med lejlighed, baggård og snedkerværksted.

Thriges Kraftcentral 

15 minutter til fods fra Møntergården ligger Thriges Kraftcentral. Her kan man opleve udstillingen "Højspænding" den første lørdag i hver måned, hvor fabrikkens store dieselmotor bliver tændt til ære for publikum. Der er gratis adgang.

Aktiviteter og rundvisninger
Møntergården danner rammen om forskellige aktiviteter året rundt, såsom  kunsthåndværkermarked, børneteater og historisk julemarked. Der foregår også aktiviteter ude i byen og landskabet - dér hvor historien fandt sted. Blandt andet omvisninger i de arkæologiske udgravninger og byvandringer med engagerede historiefortællere, der vækker fortiden til live rundt omkring i byen. Det er naturligvis også muligt at bestille en rundvisning eller undervisning for skoler på Møntergården.

 

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer