Byens Liv - Odense i middelalder og renæssance

Tag med på en rejse tilbage til Odense i middelalder og renæssance. Rejsen begynder i slutningen af 900-tallet og strækker sig over 600 år.

Udstillingen er under rekonstruktion, og det er derfor ikke muligt at besøge udstillingen på egen hånd. Gruppebesøg skal bookes på forhånd på museum@odense.dk eller tlf. 6551 4601.

Udstillingen "Byens Liv" fortæller historien om Odense fra slutningen af 900-tallet til 1660. Dengang var Odense en by med mange muligheder, stor udvikling og stigende velstand. 

Bygningen, der rummer udstillingen, er fra renæssancen og fortæller i sig selv en historie om livet dengang. I udstillingen møder man borgerne og oplever byens liv på godt og ondt. Livet på markedet, i kirken og i hjemmet. Et liv, hvor sygdom, vold og krig var hverdagskost, men også et liv med store udviklinger og nye erkendelser.

I løbet af 1600-tallet holdt Renæssancen sit indtog i Odense. Nye videnskabelige opdagelser betød hastig teknologisk udvikling og et liv i forandring. Den markante udvikling gjorde Odense til en international handelsstad, og gav købmændene en fornyet magtposition i byen.

I 1660 blev kongemagten dog udvidet i en sådan grad, at byerne, herunder Odense, fik langt mindre selvbestemmelse og med et slag var Odenses første storhedstid en del af fortiden.

Her på siden kan du lære mere om Odense i middelalder og renæssance og få overblik over udstillingens temaer. På siderne finder du udvalgte historier fra udstillingen og YouTube-klip, hvor museumsinspektør Mads Thernøe fortæller om byens liv i middelalder og renæssance.

Køb et årskort
 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer