Se udstillingen "De Vilde Svaner" før den flyver videre....

26. oktober 2009

Udstillingen ’De Vilde Svaner’ med scenografien skabt af H.M. Dronningen til filmen af samme navn vises i H.C. Andersens Hus i Odense frem til udgangen af december. Derefter pakkes den ned for at blive sendt på en verdensomspændende rejse.

Efter nytår nedpakkes udstillingen og sendes fra Odense til Mexico City, hvor den skal vises fra 4. marts 2010 på Franz Mayer Museet. Herefter går turen til Meridian International Center i Washington DC, hvor åbningen bliver i starten af juni 2010. Inden turen går videre til Asien er det planen med yderligere 1-2 stop, formentlig i New York og Chicago. I Asien skal udstillingen blandt andet vises i Beijing og Shanghai.

Udstillingen ’De Vilde Svaner’ vil således markante steder rundt i verden sættes fokus på H.C. Andersen, Danmark og den danske dronnings særlige kunstneriske evne og hendes lyst til at formidle vores nationaldigter på helt nye måder.

Mange mennesker har allerede lagt vejen forbi H.C. Andersens Hus for at se udstillingen. Blandt disse er også USA’s nye ambassadør i Danmark, Laurie S. Fulton, som besøger H.C. Andersens Hus i dag, mandag den 26. oktober.

Hvis man ikke planlægger at tage til Mexico, USA eller Kina i 2010, skal man inden nytår besøge udstillingen i H.C. Andersens Hus. Udstillingen forventes ikke at blive vist andre steder i Danmark efter dens hjemkomst i 2011.

Om udstillingen De Vilde Svaner
Udstillingen omfatter 43 originale decoupager, 11 dragter, billedbogen og andre rekvisitter skabt som kunstneriske værker af Hendes Majestæt Dronningen. Det hele præsenteres i en eventyrlig iscenesættelse, der følger grundtemaet i H.C. Andersens eventyr ’De Vilde Svaner’. I forbindelse med udstillingen vises en kort film om Dronningens og filmholdets arbejde med at skabe den helt særlige film, hvor en række af Danmarks kendte skuespillere med Ghita Nørby i spidsen omsætter det skrevne eventyr til en dramatiseret udgave. Ligeledes vises den green screen teknologi, som er anvendt til at kombinere skuespillernes ageren med scenografien. Denne består i virkeligheden af serien af små decoupager som med en utrolig rigdom af billedformer er skabt gennem Dronningens særlige evne til at skabe billeder ud af billeder. Det er i øvrigt en kunstnerisk form som også H.C. Andersens selv yndede og blandt andet førte til den berømte skærmvæg, som kan ses i H.C. Andersens Hus.

I tilknytning til udstillingen er udgivet et velillustreret katalog med flere artikler om H.C. Andersens eventyr, om arbejdet med filmen og ikke mindst et interview med Dronningen, hvor hun fortæller om processen i at skabe decoupagerne og skuespillernes dragter.

Læs mere om udstillingen.

For yderligere oplysninger kontakt museumschef Torben Grøngaard Jeppesen, Odense Bys Museer, tlf. 6551 4600 eller tgj@odense.dk

H.C. Andersens Hus
Bangs Boder 29, 5000 Odense C
 
Åbent tirs - søn kl. 10.00 – 16.00
Entré: Voksne: 60 kr. Børn gratis.

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer