Odense Bys Museer åbner ny hjemmeside

26. juni 2009

Fredag den 26. juni åbner Odense Bys Museer en ny version af hjemmeside museum.odense.dk.

Det er fjerde gang, at Odense Bys Museer kan præsenterer en ny version, siden museets første hjemmeside åbnede i slutningen af 1990'erne. På det nye site er der lagt vægt på en forbedret brugerflade, der er opbygget ud fra portaltanken, og et design, som giver en mere markant profil for de enkelte museums- og fagområder.

Websitet museum.odense.dk skal formidle den regionale, nationale og internationale kulturarv til bru-gere på alle niveauer - fra lægmand til specialist. Herudover skal websitet tilgodese behov for generelle informationer om Odense Bys Museer (åbningstider, priser, aktuelle aktiviteter m.v.), forudbestilling af ydelser (madbestilling, booking af lokaler, omvisninger og undervisning) samt handel i e-museumsbutikkerne.

Det nye museum.odense.dk er tilrettelagt af en intern web-gruppe som bl.a. på baggrund af interne og eksterne brugerundersøgelser har tilrettelagt brugerflade og design. Selve udviklingsdelen er fortaget af IT udvikling ved Odense Bys Museer. Redaktion af sitet foretages af et helt korps af redaktører fra museets forskellige fagområder.

Kulturarv er fælles arv, og formidlingen af kunst- og kulturhistorien er en central del af Odense Bys Museers målsætning. En stadig stigende del af denne formidling sker via museum.odense.dk og historiskatlas.dk i form af tilgængeliggørelse og præsentation af historiske data, mulighed for at søge i dele af museets samlinger og adgang til forskellige virtuelle udstillinger. Det er et mål for det videre arbejde med udviklingen af sitet, at den besøgende tilbydes en vidensportal med elektronisk adgang til store mængder forskelligartet kunst- og kulturhistorisk data på en aktuel, brugervenlig og vedkommende måde.

Gennem de seneste år har Odense Bys Museer udviklet en trebenet formidlingsstrategi med henblik på at gøre formidlingen nærværende og vedkommende for moderne mennesker. Første ben er det traditi-onelle museumsmedium, udstillingen. Andet ben er formidling på Internettet i form af websider, til-gængelige databaser og geografiske sites, såsom Historisk Atlas. Det tredje ben er formidling på stedet – i byens rum eller i landskabet. Det nyskabende ved den trebenede formidlingsstrategi er tanken om, at alle tre ben er lige vigtige, samt at man ved at kombinere de tre formidlingssteder kan opnå en høj synergieffekt og i princippet involvere alle museets aktiviteter.

Yderligere information fås ved henvendelse til marketingchef Lene Pedersen på tlf. 6551 4616.

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer