’Odenses historie’ er ugens artikel på danske Wikipedia i uge 32

31. juli 2012

Odense Bys Museer samarbejder med dansk Wikipedia om at forbedre artikler med relation til hele det fynske område. Det har nu foreløbigt udmundet i, at artiklen om Odenses historie, er blevet kåret til ugens artikel på forsiden af den danske version af Wikipedia i uge 32.

WikiProjekt Odense Bys Museer
Artiklen er en del af 'WikiProjekt Odense Bys Museer' som går ud på, at museet samarbejder med Wikipedia om at få forbedret og ny-skrevet en række artikler om centrale, eller helt specialiserede, emner indenfor den fynske og odenseanske historie.

Projektet er en del af Odense Bys Museers fokus på at nå en større brugergruppe og sætte museets viden i spil på en ny måde. De fleste vil nok lettere finde viden på Wikipedia end i en traditionel museums- og arkivdatabase. Vi ønsker således at lette og fremme brugen af museets viden i skolen og undervisningen, samt at sikre, at den fynske historie er bredt tilgængelig på en af de mest benyttede vidensplatforme i verden.

Odense Bys Museers egen Wikipedianer og projektmedarbejder Nils Valdersdorf Jensen, som har skrevet artiklen om Odenses historie, arbejder videre med at gøre mere af museets omfattende viden tilgængelig og brugbar på nettet.

Odenses historie på Wikipedia
Artiklen om Odenses historie er en af de mest gennemarbejdede artikler om en dansk by på Wikipedia, og resten af projektets artikler satser på at gøre den første artikel kunsten efter. Blandt andet er artikler om Odense Slot og Odense Havn tilgængelige på Wikipedia, og flere er på vej. Udover at skrive nye artikler, har  WikiProjekt Odense Bys Museer også til formål at gennemgå og fakta-tjekke de Wikipedia-artikler om Odense og Fyns historie, der allerede er skrevet, så man får den bedste information om museets ansvarsområde på nettet.

Alle er naturligvis meget velkomne til at tilmelde sig projektet 'Odense Bys Museer' på den danske Wikipedia og dermed være med til at bidrage og hjælpe museet med at forbedre og skrive de manglende artikler om Fyns historie på Wikipedia.

Artiklen om Odenses historie kan læses på: http://da.wikipedia.org/wiki/Odenses_historie

Fakta om Wikipedia
Wikipediaer en internet-encyklopædi med 22 millioner artikler på 283 sprog, heraf er 166.000 på dansk.
Alle sprogversionerne har samlet 400 millioner sidevisninger om måneden, hvoraf over 18 millioner går til den danske version: da.wikipedia.org.

Kontaktperson:
Museumsinspektør Lise Gerda Knudsen (Tlf. 6551 4650 / Email: lgk@odense.dk)

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer