Formidabel fusion af eventyr, teater og gastronomi

08. august 2017

Der bliver tale om en gastronomisk oplevelse i særklasse, når H.C. Andersens Hus byder på mageløs madkunst med Mette Martinussen i og omkring museet. Mette Martinussen er specialist i kulturelle oplevelser, hvor historiske og kulturelle fænomener formidles i nye og sansemættede former. Nu kommer hun til Odense for at vække eventyrene til live i en magisk iscenesættelse i og omkring Lotzes Have, H.C. Andersens Hus og Bangs Boder.

Stor oplevelse for alle sanser

Arrangementet hedder "Udflugt i eventyrenes smagsrige" og finder sted den 24. - 26. august kl. 18.30 - 20.30. Billetprisen er 720 kr. og omfatter vinmenu, seks serveringer, seks performere og tre stjernekokke, udover Mette Martinussen. En helt enestående gastronomisk oplevelse, hvor gæsterne inviteres ind i et magisk univers, der er en moderne nyfortolkning af Andersens billedrige eventyr, skabt af de ypperste gourmetkokke.

Kokke med kant

Udflugtens tre stjernekokke er Thomas Pasfall, der ofte omtales som Odenses bedste bud på den første Michelin-stjerne til byen. Thomas Pasfall er garanti for velsmag, kvalitet og stor præcision i tilberedningen. Gourmetkokken har om nogen formået at fusionere det fynsk-franske med stilsikker gourmetmad som slutresultat. Dernæst er det Peter Yung Worth Jacobsen, der netop er blevet kåret til Årets Kok 2017. Peter Yung Worth Jacobsens evner i et køkken har bragt ham rundt i verden, og det har samtidig bragt verden ind i hans køkken og kulinariske udtryk. I Danmark har han arbejdet på gourmetrestauranter som Falsled Kro, Paustian og Geist, mens han de senere år, trods sin unge alder, har været køkkenchef på Restaurant Kanalen og Llama. Sidst men ikke mindst er det Jacob Burmølle-Jensen, der repræsenterer det nye nordiske køkken med kant. Hans kokkerier er kompromisløse og samtidig båret af en filosofi om bæredygtighed. Jacob Burmølle-Jensen har været turen rundt på stjernerestauranter som londonske Pied à Terre og københavnske Kadeau, inden han for blot få måneder siden vendte hjem og åbnede Restaurant Vår i Odense. Allerede nu står det klart, at han er et af de mest spændende navne på den odenseanske restaurantscene.

Andersen og kvinderne

På rejsen til eventyrenes smagsrige går deltagerne på opdagelse i detaljer, smage og dufte af Andersens eventyrlige kvinder. Det gælder den unge heltinde, såvel som den modne, men oftest utilregnelige kvinde og den giftigt, frygtindgydende ældre mor, heks eller dronning. Kokken Jacob Burmølle-Jensen vil fortolke eventyrenes unge heltinder med deres små bitte sprødheder og legende gå-på-mod i aftenens første serveringer. Thomas Pasfall vil gå i clinch med den utilregnelige, humørsyge og frække prinsesse i hovedretten, og Peter Yung vil dykke dybt ned i mørket med den farlige og iskolde heksemor. Hele udflugten er planlagt af madiscenesætter Mette Martinussen og scenograf Dorte Holbek.

"Udflugt i eventyrenes smagsrige" er skabt i samarbejde med HCA Festivals.

Tilmelding sker via museum.odense.dk/smagsrige

 

Foto: Per Morten Abrahamsen 

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer