Med på årets TOP 10 liste

Hvert år offentliggør Slots- og Kulturstyrelsen en liste over de 10 vigtigste arkæologiske fund i året, der gik. Og på den liste optræder udgravningen af kirkegården ved Albani Kirke.

Udgravningen af kirkegården ved Albani Kirke gav en række spektakulære fund. Såsom omtrent 300 grave fra en hidtil ukendt del af den middelalderlige kirkegård, en fællesgrav med børn og teenagere samt Danmarks ældste bispegrav.

Enestående fund
På det sted, hvor Albani Kirke lå, fandt arkæologerne helt enestående en frådstenskiste fra slutningen af 1000-tallet, som rummede den hidtil ældst kendte bispegrav i Danmark. Et andet spektakulært fund var en fællesgrav, som indeholdt seks personer - heraf to børn på syv-ni år, tre teenagere og en voksen kvinde på 35-50 år. Pesten eller en anden af middelalderens epidemier er sandsynligvis årsag til tragedien.

Hverdagsliv i middelalderen
Med disse fund kommer vi helt tæt på kong Knuds samtid og den nyetablerede kirkes allerøverste top. Samtidig får vi et et ualmindeligt godt indblik i middelalderens levevilkår, sygdomme og kost. Resultaterne fra udgravningen kommer til at indgå i den kommende særudstilling "Knuds Odense - Vikingernes by", som åbner på Møntergården den 19. maj. På udstillingen vil man bl.a. kunne se en nyfremstillet kopi af det nadversæt af sølv, som bispen i Albani Kirke fik med sig graven.

 

Tilbage til Nyt fra Odense Bys Museer

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer