Tusind nye lyspunkter i haven

Gik du glip af Barndomshjemmets lille have sidste år, så fortvivl ikke. Nu har du chancen for at følge med fra den første spæde spire til det fulde blomsterflor.
Foto: Xiaowei

I efteråret lagde vi over 1000 blomsterløg i den nyanlagte have bag H.C. Andersens Barndomshjem. Vintergækker, krokus, pinseliljer, hyacinter og tulipaner. Allerede fra marts begynder de nye forårsblomster at pible op af jorden. De skal have deres første sæson med sol, lys, regn og varme. Det bliver et smukt syn, når det hele folder sig ud på eventyrligste vis.

Historien bag haven
Haven blev etableret sidste år i et samarbejde mellem H.C. Andersens Barndomshjem og landskabsarkitekt Charlotte Skibsted, der bl.a. tidligere har lavet Den Romantiske Have, Sanderumgaard. Med sit store kendskab til 1800-tallets danske romantiske have og plantesorterne fra den tid, har hun skabt en have med over hundrede forskellige planter - hentet direkte fra eventyrene. Tilsammen udgør de en helhed og skaber en mangfoldig oplevelse af Andersens rige forhold til naturen.

 

Tilbage til Nyt fra Odense Bys Museer

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer