Sidste chance for at se Knud

Fik du set bispens frådstenskiste og nadversæt, tøndebrønden fra I. Vilhelm Werners Plads, Knud-mønterne, valkyriefiblen og Thomas Kluges imponerende maleri af Knud den Hellige?

En gang til for Kong Knud
Hvis ikke du har nået at se særudstillingen "Knuds Odense - Vikingernes by", så er det ved at være sidste chance. Efter ti måneder med mange engagerede gæster tages den spektakulære udstilling af plakaten søndag den 11. marts for at gøre plads til en ny spændende særudstilling. Den anmelderroste udstilling har haft et utal af nysgerrige og interesserede gæster i alle aldre - såvel børn som voksne. Også mange "gengangere", der liiige skulle ind og se en spændende genstand en ekstra gang.

Udgravninger under asfalten
Udstillingen tegner med afsæt i de nyeste forskningsresultater billedet af den vikinge- og middelalderby, hvor Knud havde sin gang, og hvor han mødte sin banemand. Samtidig viser udstillingen en række enestående fund fra de største samlede arkæologiske udgravninger af en dansk middelalderby nogensinde, nemlig udgravningerne under Thomas B. Thriges Gade i Odense. Ændringerne omkring Thomas B. Thriges Gade og transformationen af byen gav arkæologerne en mulighed for at lære byens forhistorie bedre at kende. Blandt andet blev der gravet der, hvor Odenses ældste domkirke lå - den Albani Kirke, hvor Knud den Hellige blev dræbt i 1086.

Det er ikke kun Odenses historie, der afdækkes under den tidligere asfalt. Fundene trækker tråde til alle Danmarks større byer med rødder i middelalderen.