Strik helt af!

Strik kan bruges til at stresse af. Strik kan bruges som meditation og mindfulness. Når man strikker, kan man træne det at være nærværende, komme helt ned i tempo og glemme hverdagens bekymringer, stress og jag. Lørdag den 3. februar kl. 10-13 vil vi dykke ned i

Vithard Villumsen

strikningens verden i Carl Nielsens Barndomshjem med Vithard Villumsen. Han er strikkedesigner, tekstilkunstner og en af dommerne i tv-programmet Den Store Strikkedyst. Han er desuden manden bag den innovative strikkebog TEXPERIMENTURE.

Den ukendte side af Carl Nielsen
Komponisten Carl Nielsen strikkede. Og strikkede helt af! Han brugte det at strikke som en afslappende aktivitet i perioder med krævende kompositionsarbejde. Han brugte det endda som "lægeordineret" medicin i de perioder, hvor hans svækkede hjerte krævede ro. Denne formiddag vil strikkekunstner Vithard Villumsen inspirere os andre til også at "strikke helt af". Formålet er at bruge strik til at skabe ro, fordybelse og nærvær. Kort sagt: velvære.

Opladning af sind og krop
Deltagerne får en introduktion til mindfulness, og hvad det betyder og kan. Vi kommer til at afprøve et par måder at opleve mindfulness på, vi mediterer kort sammen, og vi kommer til at strikke sammen. Deltagerne behøver ikke at have prøvet meditation før, men bør kunne slå op og strikke ret og vrang.

Tilmeld dig inden 25. januar
For at sikre dig en af kun 40 pladser skal du sende en mail til museum@odense.dk eller ringe på 6551 4601 senest den 25. januar. Det koster 150 kr. at deltage inkl. let forplejning undervejs. Husk at medbringe bomuldsgarn eller et blandingsgarn med bomuld samt strikkepinde, der passer dertil (str. 3-3½).