Historisk julemarked 2018

Møntergården er garant for den ægte originale julestemning som på H.C. Andersens tid. Her er udklædte markedsfolk, gårdmusikanter, smukke juletableauer og et væld af aktiviteter. Bliver man lækkersulten, er der masser af lækkerier i Julecaféen, som i år er flyttet ind i foyeren på Møntergården.

Ligesom i gamle dage
Børnenes Baggård er pyntet op til jul som i 1800-tallet - med julebord, juletræ og juleneg. Snedkeren og hans hjælpere er klar til at lave værkstedsaktiviteter og små hjemmelavede julegaver, som man kan få pakket ind i gammeldags papir. Samtidig beretter snedkeren om jul i gamle dage, og hvordan man som familie omkring år 1900 holdt jul i byen. I køkkenet er snedkerfruen i fuld gang med årets julekagebagning og deler gerne smagsprøver ud til de besøgende. Samtidig fortæller hun om alle de gøremål, der skal være på plads, inden man kan holde rigtig jul.

Historisk kane, velegnet til foto
I Elverhøj har nisserne pyntet fint op til jul. Troldgubben er ankommet for at deltage i festen og udenfor står hans flot udsmykkede kane, hvor børnene er velkomne til at sætte sig op og blive fotograferet. I det kreative værksted kan hele familien hygge sig med at lave flotte julemænd, julepynt og juleklipperier.

Fine kniplerier
I de gamle lejligheder i Pernille Lykkes Boder vil knipledamer og sydamer sysle med juleforberedelser og fortælle om de gamle metoder til at kniple og sy.

Syng julesange
To festlige spillemandsgrupper vil spille julemelodier rundt i hele området, og børn og voksne må meget gerne synge med.

Julefred og hygge
Alle aktiviteter er krydrede med smukt pyntede gårdrum og små, hyggelige pladser. Her er mulighed for at tage ophold både ude og inde ved bænke og smukt julepyntede borde. Her kan man lade julefreden sænke sig og få et frirum fra aktiviteter og julestress.

Unikt kunsthåndværk
Igen i år udstiller lokale kunsthåndværkere i Møntergårdens udstillingsbygning. Her kan man høre om spændende kunsthåndværk og måske få købt nogle helt anderledes julegaver, end man plejer.

Eventyrligt dukketeater
Teatret Svanens magiske dukkemagerværksted inviterer til julerier, der er lidt ud over det sædvanlige. Og som altid optræder dukketeatret med en finurlig forestilling i det lille gårdrum ved værkstedet.

Historisk julebryllup
Møntergården danner den romantiske ramme for giftelystne odenseanere med vielser i gårdrummet den 1. december kl. 16. Med juletræer og rød løber omdannes den historiske gård til et stemningsfyldt vielsesrum, hvor forelskede par kan give hinanden deres ja, mens familie, venner og julemarkedets gæster kigger på.

Garanti for eventyrlig julestemning
I H.C. Andersen Museum overfor Odeon er der garanti for at komme i ægte Andersensk julestemning. Her kan man se det ældste bevarede danske julehjerte, flettet af digteren selv, høre små fortællinger om H.C. Andersen og julen - og opleve, hvordan et juletræ var pyntet på H.C. Andersens tid.

Julemarkedets åbningstider
Fredag den 30. november kl. 15-19