Jagten på de forsvundne eventyr

29. august 2019

Søndag 15. september kl. 20 går DR1 i gang med at hudflette en forbrydelse, der er begået i H.C. Andersens Hus i 1992. En forbrydelse, som DR1 vil forsøge at opklare i et nyt tv-program i tre afsnit.

Vi håber DR1's efterforskningsarbejde vil føre os på sporet af de stjålne originalmanuskripter til Den lille Havfrue, Kejserens nye Klæder og Elverhøj. Vi savner dem og vil gerne have, de kommer hjem igen.

-Manuskripterne har stor formidlingsmæssig værdi. Eventyrene Keiserens nye Klæder og Den lille Havfrue, begge fra 1837, er ikoniske og internationalt kendte og er derfor centrale udstillingsgenstande.

De har også en stor forskningsmæssig værdi, fordi man kan nærstudere de af Andersens rettelser og tilføjelser, som gemmer sig under overstregninger og overklæbninger, og som man ikke umiddelbart kan se af de gamle sort/hvide affotograferinger, vi har af manuskripterne. Ved hjælp af et moderne såkaldt multi-spektralt fotoapparat kan man afsløre ellers skjulte lag af teksten. Forskellene mellem manuskripterne og den trykte tekst fortæller os meget om Andersens arbejdsproces, fortæller Ane Grum-Schwensen, museumsinspektør ved Odense Bys Museer og ansat ved H.C. Andersen Centret.

Læs mere her KLIK