Forår i Børnenes Baggård

Børnenes Baggård summer af liv og aktivitet hele foråret. Her må du røre ved det hele og prøve historien på egen krop. Kom og leg med!

Tinsoldater og kludedukker
Vi varmer op til påsken ved at lave vores eget legetøj som i gamle dage. Lørdag den 13. og søndag den 14. april kl. 11-15 står Børnemuseets formidlere klar til at støbe tinsoldater og lave kludedukker sammen med børnene. Og det er gratis for børn at deltage i Børnemuseets aktiviteter.

Besøg snedkerfamilien i Børnenes Baggård
Tirsdag den 16. og onsdag den 17. april mellem kl. 11-15 står snedkerfruen ved sit komfur og bager småkager eller andre lækkerier. Hvis du giver en hjælpende hånd med at hente vand ved vandpumpen eller fejer i snedkerværkstedet, giver hun måske en smagsprøve. Børnenes Baggård, snedkerværkstedet og snedkerens lejlighed er åben i museets åbningstid påsken igennem. Klæd dig ud, og leg at du bor i lejligheden. Put dig i sengen, lav mad i køkkenet og dæk bord i stuen. Gå på opdagelse i snedkerens værksted og snus til de friske træspåner, byg dit eget skib og prøv det gamle værktøj. Se om du kan løbe med tøndebånd og gå på stylter på de toppede brosten eller tag et slag Ludo i den fine stue.

Snedker for en dag - leg med træ
Er du vild med høvlspåner og duften af træ? Så mød op til en weekend fyldt med træ, snitterier og værkstedsaktiviteter. Den 11. og 12. maj kl. 11-15 står børneformidleren klar til at modtage børn i værkstedet, hvor vi sammen skal undersøge hjemmelavet legetøj i træ. Hvordan laver man sin egen snurretop eller bygger sit helt eget skib? Kom og find ud af det i Børnenes Baggård.

Tøjvask som i gamle dage
I dag propper man bare det snavsede tøj i en vaskemaskine, og så er dét klaret, men sådan var det bestemt ikke i gamle dage. Besøg Børnenes Baggård den 8. og 9. juni kl. 11-15 og find ud af, hvordan man vaskede tøj i gamle dage. Der skal pumpes vand, høvles sæbe, vaskes, vrides og hænges tøj til tørre. Prøv på egen krop det store slid, som tøjvasken var, inden vaskemaskinen blev opfundet.