Vi fejrer den nye udstilling i Carl Nielsens Barnomshjem

Tirsdag den 30. april bliver en stor dag i det lille museums historie. Om eftermiddagen har vi officiel åbning af den nye udstilling i det nyistandsatte Barndomshjem, og om aftenen har vi en stor åbningskoncert i Bramstrup Lade.

Kl. 15-17 åbnes den nye udstilling i Carl Nielsens Barndomshjem under stor festivitas med fællessang, musik og taler. Barndomshjemmet er blevet istandsat og ført tilbage til en mere oprindelig indretning. Ved hjælp af interiør, lyde, dufte, audioguides m.m. formidles historien om Danmarks gennem tiderne største komponist og hans fynske barndom. Nu er Barndomshjemmet en oplevelse for alle sanser, og du er velkommen til at komme og fornemme det hele til udstillingsåbningen. Det er gratis at deltage, men der er et begrænset antal pladser til rådighed. Den nye udstilling er blevet til med støtte fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat.

Kl. 20-21 danner Bramstrup Lade ramme for en flot og stemningsfuld koncert med mesterlig kor- og kammermusik. DR VokalEnsemblet og deres engelske chefdirigent Marcus Creed opfører bl.a. Carl Nielsens tre motetter for kor, som er blevet en klassiker i det danske korrepertoire. Oplev også et af Carl Nielsens kendteste værker, Blæserkvintetten fra 1922, spillet af fem af DR SymfoniOrkestrets dygtige soloblæsere.
Sidst, men ikke mindst, byder DR VokalEnsemblet på et udvalg af Carl Nielsens mest elskede forårs- og sommersange, bl.a. Nu lyser løv i lunde, Se dig ud en sommerdag og Underlige aftenlufte, hvor DR VokalEnsemblet synger sammen med publikum.

Pladserne i Bramstrup Lade er unummererede, og dørene åbner kl. 19.15. Entré 100 kr. + gebyr inkl. et glas vin ved ankomst.

Køb billet til koncerten her

Har du ikke mulighed for at deltage i den store åbning d. 30. april, er Barndomshjemmet åbent fra 1. maj til 30. september, tirsdag til søndag kl. 11-15.