Robotbyen Odense

Vidste du, at Odense kaldes Robotby? Hvordan er den mon blevet det? Og hvad er det særlige ved de der Odense-robotter? I maj, juni og juli tager Møntergården en tur ind i både fremtid og fortid, når vi sætter spot på historien om byens robotindustri med en lille pop up-udstilling og et udvalg af spændende aktiviteter.

Pop up-udstillingen er en del af et forskningsprojekt om Industri i det 21. århundrede, som museet lige nu gennemfører i samarbejde med Danmarks Industrimuseum i Horsens og SDU. Med den lille pop up-udstilling kan du som noget helt særligt få et kig ind i forskningsprojektet og se, hvad museet indtil nu har fundet ud af om byens robothistorie.

Du bliver lidt klogere på, hvad der foregår i byens robotvirksomheder, og samtidig kan børn og legesyge voksne prøve opgaver, som passer til en robotudviklers arbejde.

Udstillingen lægger også op til, at du kan dele din opfattelse af robotbyen og udstillingen. Er robotter interessante og relevante for dig i en udstilling? Hvilken historie overraskede dig mest? Og hvad er din viden om robotterne i byen? Med din hjælp kan museet blive klogere på, hvordan vi bedst fortæller historien om robotbyen i fremtiden.

Pop up-udstillingen er åben
3. maj - 28. juni: alle weekender kl. 11-15 (Dog ikke 25. og 26. maj!)
2. juli - 2. august: tirsdag til fredag kl. 11-15.

Børnerobotter og aktuelle robotforedrag
Foruden pop up-udstillingen byder vi indenfor til en række særligt tilrettelagte arrangementer i robotternes tegn. Blandt andet med robotweekend for børn, hvor Teknologiskolen fra SDU vil stå for teknologiworkshops, og man kan prøve sjove lege- og læringsrobotter. For de voksne serverer vi en række højaktuelle foredrag - både om forskningsprojektet og om Odense Stålskibsværft, Robotbyen Odense, byfortællinger og robotternes påvirkning af vores liv i fremtiden.

Se flere detaljer på museets hjemmeside og Facebookside.