Vind i vingerne på Maderup Mølle

Vi er så spændte, at vi næsten ikke kan vente! Mandag den 17. juni bliver Maderup Vindmølle officielt genindviet, når Den Fynske Landsby inviterer bidragydere, venner af Landsbyen, efterkommere af mølleslægten på Maderup Mølle samt museumsklubbens medlemmer til at fejre, at der igen kommer vinger på vindmøllen. Borgmester Peter Rahbæk Juel indvier vindmøllen akkompagneret med sang af Simon Duus, der både er operasanger ved Det kongelige Teater og tipoldebarn af den sidste møller på Maderup Mølle.

Vil du være møllersvend?
Når vi igen får en fungerende vindmølle i Den Fynske Landsby, giver det os mulighed for at formidle fortællingen om dengang, da vand-og vindenergi ikke kun var et "grønt" og bæredygtigt valg, men den eneste måde, hvorpå man kunne trække energi ud af naturen. Til at hjælpe os med det får vi brug for en gruppe frivillige møllersvende, der har lyst til at arbejde med vindmøllen og formidle historien om den som en del af Levende Historie. Interesserede kan henvende sig til museet.

Se den gamle mølle i funktion
Selvom den officielle genindvielse først er mandag den 17. juni, så tager vi et smugkig på den nyrestaurerede vindmølle allerede dagen før - den 16. juni. Denne søndag inviteres alle Den Fynske Landsbys gæster til at kigge indenfor og se og høre mere om, hvordan den gamle mølle virker, når der er stor aktivitetsdag i Landsbyen.