Forunderlige feriedage til den gode familieoplevelse

Vinterferien byder på 9 dage med sjov og eventyr på museerne - så pak børn og børnebørn og få en forunderlig familieoplevelse. Vi inviterer på levende fortællinger, kinesisk drageværksted, eventyrlige rundvisninger og leg i baggården - og det hele er gratis for børn til og med 17 år.

Bagen og banken i Børnenes Baggård
Besøg snedkermester Severinsen og hans familie. Gå på opdagelse i snedkerens værksted og snus til de friske træspåner. Hvis du er heldig, er snedkeren også hjemme og kan hjælpe dig med at bygge dit eget skib i sit værksted.
Kig op i familiens lejlighed og tag et spil ludo eller prøv, om du kan finde børnenes seng. Her må man nemlig røre ved det hele. Så det er tid til at gå på opdagelse. Måske finder du et hemmeligt brev eller opdager en glemt onkel i familiens fotoalbum. Snedkerfruen står ofte ved sit komfur og bager småkager eller andet guf. Hvis du giver en hjælpende hånd med at hente vand ved vandpumpen eller fejer i snedkerværkstedet, giver hun måske en smagsprøve.
I gården kan du hilse på familiens høns og se, om de har lagt nogle æg den dag. Og prøv om du kan løbe med tøndebånd eller gå på stylter på de toppede brosten. Der er masser at tage sig til i Børnenes Baggård på Møntergården.

9.2. til 10.2. kl. 11:00 til 15:00

Eventyrlig rundvisning i børnehøjde

Tag med på eventyrlig rundvisning i børnehøjde i H.C. Andersen Museum. Alle H.C. Andersen Paradens figurer flytter ind, museet bliver spillevende. Kom og mød kejseren, der har magten, men måske ikke er så klog, som han selv tror. Og den ækle heks fra "Fyrtøjet", der måske i virkeligheden er vældig rar. Og Tommelise, der nok er lille, men har et meget stort hjerte. Prinsessen, der er så smuk, men måske ikke særlig sød. Og selvfølgelig Klods Hans, der måske - i virkeligheden - slet ikke er så dum, som han ser ud til. Og ja, de er der allesammen. Torben Iversen, i rollen som den gamle digter, viser rundt. Nu skal I bare høre…

9.2. kl. 13:00 til 13:45
17.2. kl. 13:00 til 13:45

Vinterferie i Fyrtøjet

Kryb i ly i Elverhøjen. Børnekulturhuset Fyrtøjet har åbent hele vinterferien med mange muligheder for leg og fordybelse i de eventyrlige elverrum.

Vinden suser, og bladene bruser ved den krogede indgang til Elverhøj. Så velkommen indenfor! Bag trærødder og krogede gange gemmer der sig små rum til leg, oplevelse og kreative aktiviteter.

9.2. til 17.2. kl. 10:00 til 16:00

Drageforsker på Børnemuseet

Udforsk de magiske kinesiske drager i Møntergårdens Kina-udstilling sammen med Børnemuseets formidler.

11.2. til 15.2. dagligt kl. 11:00 til 15:00