Heltinde eller et satans fruentimmer

Billedet af Leonora Christina tilhører Rosenborg Slot.

Netop nu fremføres Leonora Christinas historie som musical på Odeon, men var den berømte kongedatter en heltinde eller et satans fruentimmer? Leonora Christina står fortsat som en af Danmarkshistoriens markante, men også gådefulde kvindeskikkelser. Få indblik i historien bag musicalen tirsdag 5. feb. kl. 16:45 til 17:45

Her 300 år efter hendes død fascineres vi fortsat af historien om Christian IVs datter og hendes stormfulde ægteskab med landsforræderen Corfitz Ulfeldt - et forhold som bragte hende fra magtens højeste tinder til tålt ophold på en fynsk herregård og endelig til en mørk, stinkende celle i Blåtårn, hvorfra hun skrev sig ind i Danmarkshistorien med sin Jammers Minde.

Uskyldig brik eller ambitiøs kvinde
Men var kongedatteren blot en tro og kærlig hustru, der blev en uskyldig brik i magtfulde mænds politiske rænkespil eller en ambitiøs og handlekraftig kvinde, der navigerede i en mandsdomineret verden for at opnå egne ambitioner og mål?

I dette foredrag tager museumsinspektør Camilla Schjerning os med til renæssancens verden, hvor adel og kongemagt kæmpede om magten i et beskidt spil fyldt med krig, intriger, kærlighed, sex, giftmord og dramatiske flugtforsøg.

Få indblik i historien bag musicalen, der er blevet til i et enestående samarbejde mellem Odense Teater, Den Fynske Opera og Odense Symfoniorkester.

Pris: 120 kr.
Køb billet på: Odense Teaters hjemmeside  https://www.odenseteater.dk/forestillinger/gaaden-om-leonora-christina

Foredraget kan høres enten før eller efter, man ser forestillingen. På dagen slutter vi, så man kan nå at spise på en af kvarterets restauranter, inden forestillingen kl. 19.30.