Historier på 4 hjul

Så er det endelig sommer, og Møntergården byder på to byvandringer med barnevogn, hvor man kan blive klogere på byens ældste historie, mens baby tager en lur.

Byens spedalske
Første gang er onsdag den 26. juni, hvor museumsinspektør Maria Lauridsen triller en tur gennem Odenses middelalder. Turen går blandt andet fordi det sted, hvor byens Skt. Jørgensgård lå. Det var byens spedalskhedshospital, hvor frivillige munke og nonner plejede byens spedalske. Her blev mere end 1100 mennesker også begravet, men hvem var det, der boede på hospitalet? Og hvilke andre spændende middelalderhistorier gemmer byen mon på?

Det kongelige Odense
Anden gang er onsdag den 28. august, hvor turen går tilbage til 1500-tallet med arkæolog Mikael Manøe Bjerregaard. Dengang husede Odense det kongelige hof, og Dronning Christine boede på sin gård midt blandt byens borgere. Hun var kendt i bybilledet og besøgte byens kirker, og mange af byens handlende og håndværkere leverede varer og tjenester til hoffet. Men hvad var det for en by, dronningen kom til? Og hvordan satte hun selv sit præg på Odense?

Babyvenlige events
Møntergården bar babyMUS-arrangementer hele året, der er tilrettelagt særligt for babyer og deres forældre. Her tager vi os god tid, giver plads til pludren og rum for bleskift - og så er der hyggestemning og kaffe hver gang. Billetten koster 85 kr. og købes på museet inden afgang. Tilmelding sker via Møntergårdens Facebookside.