På sommerskole med tiptipoldemor

Nu kan børnene opleve, hvordan det var at være barn på tiptipoldemors tid. Møntergården byder på et spændende tilbud, der hedder "en dag som barn i 1800-tallet".

Fra den 5.-8. august kan børnene tage på sommerskole i Børnenes Baggård og opleve en hel dag i 1890'erne med en masse sjove aktiviteter.

Lige som i gamle dage
Børnene mødes med museets formidler kl. 9.30 og får gammeldags tøj på, og igennem hele dagen frem til kl. 15 skal de udføre en række sjove og spændende opgaver, som børn i byen typisk udførte i 1890'erne. Børnene skal f.eks. lave mad på det gamle komfur, hente vand, fodre høns, hugge brænde, arbejde i snedkerværkstedet, vaske tøj med vaskebræt eller andre tidstypiske opgaver. Men der bliver sandelig også tid til at lege gamle lege, gå på stylter, trille tøndebånd og meget mere.

Nye aktiviteter hver dag
Programmet skifter hver dag, så børnene kan være med flere dage uden at kede sig. Sommerskolen er målrettet til børn i alderen 8-12 år, men man er velkommen til at kontakte museets formidler Nana Mikkelsen, hvis man har interesserede børn i en anden aldersgruppe. Børnene deltager uden deres forældre, og prisen pr. dag fra kl. 9.30-15 er 195 kr. for et barn inkl. frokost og eftermiddagssødt. Der er plads til 10 børn pr. dag samt to museumsmedarbejdere til stede. Der er begrænsede pladser, og tilmelding er senest den 5. juli til museum@odense.dk.

Leg med historien
Børnenes Baggård er et lille iscenesat historisk bymiljø anno 1890 med lejlighed, baggård og snedkerværksted, Det bedste er, at alt må røres og prøves. Her får børnene brug for alle deres sanser, og gennem leg og aktiviteter kan de leve sig ind i historien og selv opleve, hvordan levevilkårene og mulighederne var for børn i byen for 120 år siden.