Skønne aftener i Barndomshjemmet

Hele sommeren har Carl Nielsens Barndomshjem aftenåbent den sidste tirsdag i månederne fra maj til september. På programmet er kulturelle indslag om komponisten, musikken, familien, huset og barndomsegnen. Kig ind, bliv inspireret og få en god aften med musikglade mennesker.

Et eksempel på talentet
25. juni dykker museumsinspektør Ida-Marie Vorre ned i Carl Nielsens første symfoni. Værket blev komponeret i årene 1891-92 og uropført 1894 af Det Kgl. Kapel under ledelse af Johan Svendsen. Carl Nielsen spillede selv med i orkestret som 2. violinist. Allerede denne hans første symfoni viser komponistens imponerende talent. Vi skal høre historien bag symfonien og siden sammen lytte til forskellige indspilninger af værket.

Kridt danseskoene og smør stemmebåndet
Den 30. juli gentager vi succesen med musik, dans og fællessang i haven bag Carl Nielsens Barndomshjem. Det hele kyndigt anført af den lokale spillemandstrup DE ANDRE fra Årslev Spillemandslaug. Det er charmerende, medrivende og bestemt noget, du ikke ønsker at gå glip af. Sidste år var vi rigtig mange. Vi håber, at lige så mange lægger vejen forbi i år. Det kan derfor være en god idé selv at medbringe en klapstol.

Spændende foredrag
27. august får Carl Nielsen besøg af Rasmus Storm. Eller rettere Carl Nielsens Barndomshjem får besøg af den dygtige violinist og musikformidler Hanne Askou, der vil fortælle om den fynske spillemand Rasmus Storm. Hanne vil spille musik fra hans efterladte nodebog fra ca. 1760 og fortælle om tilblivelsen af en ny opdateret udgave af nodebogen med tilhørende indspilning, som hun er på vej til at udgive.

Det koster kun 30 kr. at deltage i Barndomshjemmets aftenåbninger. Vi glæder os til at se dig.