Sommerliv i Den Fynske Landsby

Velkommen til en sommer i en levende fynsk fortid. Den Fynske Landsbys sommersæson byder på masser af oplevelser og aktiviteter i hele juli og august måned.

Historien vakt til live
Hver dag kan du møde formidlerne fra Levende Historie og få en oplevelse af livet på landet i 1800-tallet, som det blev levet på Fyn. Uldkoner, huggehuskarle og alle de andre formidlere i Levende Historie levendegør fortidens hverdag gennem deres arbejde og deres fortællinger. Hver dag byder på nye spændende aktiviteter og gode snakke.

Sommerteater: H.C. hvem...?
Tag med på en slingretur gennem Den Fynske Landsbys gårde og huse og H.C. Andersens eventyr, når en uheldig skuespiler prøver at få lov til at optræde i fred. På gårdspladsen på det lille husmandssted fra Turup møder vi den omrejsende skuespiller, der så frygtelig gerne vil spille sin rørende forestilling om "Den lille pige med svovlstikkerne". Desværre går alt ikke efter planen, og skuespilleren og hans publikum må ud på en slingretur gennem Den Fynske Landsbys smukke huse, haver og gårde, hvor de møder en perlerække af karakterer fra H.C. Andersens eventyrlige univers. Der er teater dagligt (undtagen lørdag) kl. 11.30 og 13.30 i hele juli og august.

Det' for børn
Hver dag er der sjove aktiviteter for børn, der gerne vil have fingrene i historien - det er jo ofte sjovest, når man selv er med! De kan komme i knipleskole, lære at brodere, lave dukker af halm, filte en bold - eller noget helt andet sjovt. Tilbuddene varierer fra dag til dag. Vi har børneaktiviteter alle dage i skolernes sommerferie.

Dyr og leg og overraskende viden
Sommerdagene i Landsbyen er i det hele taget fyldt med aktiviteter og muligheder for oplevelser. Du kan komme rundt i alle kroge af Den Fynske Landsby, hvis du tager med hestevognen på køretur. Hver dag kan du være med, når koen bliver malket. Børnenes Landsby er som altid fuld af leg, når familien trænger til at bruge kræfter eller bare slappe af.

Spændende udstillinger
I præstegården kan du besøge udstillingen om bondens nyttigste husdyr - honningbien - der igennem århundreder har leveret honning, voks og propolis til bønder og andet godtfolk. Udstillingen Ting og sager fra H.C. Andersens tid i laden fra Brahesborg giver dig historien om, hvad et fyrtøj, en springgås eller en skæppe egentlig er, når de mærkelige genstande fra H.C. Andersens eventyr sættes i et kulturhistorisk perspektiv.

Særlige arrangementer
I løbet af sommeren finder en række særlige arrangementer sted. Den 13. juli kan du møde de store broholmerhunde, der har en lang historie - og er særligt knyttet til Fyn. Den 4. august er det æslerne, du kan hilse på, når der holdes æseldag i Landsbyen. Æslerne blev især brugt til at fragte mælken hjem fra marken i sommermånederne, når køerne var på græs. Det var begrænset, hvor mange liter mælk pigen kunne bære i spanden på hovedet, så med æslernes hjælp blev dette arbejde noget nemmere.

Hygge i skumringen
Onsdag den 21. august kan du være med til skumringsaften, når alle de andre gæster er gået hjem, og der er faldet ro over Landsbyen. På vores vej gennem livsforløbet for en typisk fynbo i 1800-tallet er vi nået til voksenlivet, hvor vi skal besøge en tid, hvor dagliglivet, opgaverne og rettighederne var meget forskellige alt efter, om man var mand eller kvinde. Tilmelding til skumringsaftenen er nødvendig - se mere her.

I vores årskalender kan du se, hvad der sker de enkelte dage.