Sommersjov på Børnemuseet

Sommeren er fuld af sjov i Børnenes Baggård og Histotoriet. Her er aldrig kedeligt at være.

Kom og leg i Børnenes Baggård
I uger 27 til 30 - tirsdag til fredag kl. 11-15 - står børneformidleren klar til skæg og ballade i Børnenes Baggård, hvor hun inviterer til leg på brostenene med tøndebånd, stylter og tovtrækning. Kl. 11 og kl. 13 sætter hun gang i en sjov fælles leg, og der bliver vildt gang i den med kapløb, fangelege og sanglege. Indimellem kan du også tage slapper og lære at brodere eller bygge din helt egen båd i træ eller papir.

Frivillige leger med
I løbet af sommeren kan man som besøgende være heldig at hilse på nogle af Baggårdens frivillige i gammeldags dragter, der beskæftiger sig med forskellige gøremål. For eksempel bagning af pandekager eller andet godt på komfuret, storvask i gården eller lidt håndarbejde i den fine stue. De frivillige er med til at skabe stemning i Børnenes Baggård og er gode til at få børnene til at indtage stedet og gå i kast med legen.

Histotoriet er åbent - undersøg fortiden
Fyns fedeste børnemuseum byder på spændende udstillinger for børn. Histotoriet tager børn og deres voksne med på en legende opdagelse efter historien sammen med Historikeren, Arkæologen og Konservatoren. Udstillingen er opdelt i forskellige rum med hvert sit tema, og hvert tema bliver undersøgt fra forskellige vinkler gennem små lege og opgaver. Histotoriet er åbent i museets åbningstid.

Børneforsker-weekend i Histotoriet: På opdagelse i middelalderen
Den 10. og 11. august kl. 11-15 har vi Børneforsker-weekend i Historiet. Børnene skal undersøge, hvordan livet i middelalderen så ud. De skal se på ægte genstande og knogler fra middelalderen i laboratoriet, undersøge hvad man har brugt tingene til, og hvilke husdyr man havde i middelalderen. Og de skal gå på opdagelse i Histotoriets udstillinger og dykke ned i, hvad man spiste, hvad man arbejdede med, og hvad for noget tøj, man havde på.

Børneforsker-weekend i september: Smag på mad fra gamle dage
Børneforsker-weekenden lørdag den 14. og søndag den 15. september kl. 11-15 står i madens tegn i Børnenes Baggård. Vi tænder op i brændekomfuret, udfordrer smagsløgene og tester gamle opskrifter. Vi skal afprøve gæsternes madmod og smage mad fra gamle dage. Retter som sagosuppe eller rugmelsgrød står ikke ofte på menuen nu om stunder, men det kunne jo gå hen og blive populært igen.