Stor H.C. Andersen-udstilling i Seoul

Året 2019 markerer 200-året for H.C. Andersens afrejse fra fødebyen Odense og hans følgende ankomst til sine drømmes mål: rigets hovedstad København. Storbyen repræsenterede for ham den eneste mulighed for at opnå den berømmelse og det liv på scenen, han stræbte efter.

Drømmen lever i dag
Andersens drøm om storbyen er ikke ulig så mange andre unges drømme om et bedre liv i dag. Som Andersen blev draget mod København, så drages unge koreanere mod Seoul. Siden Koreakrigen har Seoul gennemgået en eksplosiv vækst og er i dag den 5. største by i Asien med 24 millioner indbyggere i 'Stor-Seoul'.

Fejring af samarbejde
2019 markerer også 60-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Sydkorea. Et vigtigt rundt jubelår, som bliver fejret med afholdelsen af et fælles dansk-koreansk kulturår. Odense Bys Museer deltager med en stor udstilling om H.C. Andersen i hjertet af millionbyen Seoul - på Seoul Museum of History, som Odense Bys Museer tidligere har arbejdet sammen med.

Følg i H.C. Andersens fodspor
Udstillingens omdrejningspunkt er H.C. Andersens rejse og liv i København. Gæsten vil derfor - ligesom Andersen - starte sin rejse i Odense og ankomme til København via Vesterport for derefter at bevæge sig gennem det fuldt scenograferede 'skidne København', som Andersen først mødte. Gennem smalle gader forbi og igennem Andersens første boliger via Nyhavn til teatret og det borgerlige hjem og byens parker. Byens liv og livet i byen inspirerede til adskillige af Andersens eventyr, og gæsten vil kunne finde disse eventyr gennem udstillingen - gemt i byens scenografi.

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Odense Bys Museer og udstillingsarkitekt Eskild Bjerre Laursen og er aktuel fra 25. april til 14. juli 2019.