Kend dit land med Odense Bys Museer

Til næste skoleår tager tusindvis af skolebørn på dannelsesrejser i miniformat med projektet Kend dit land for at stifte bedre bekendtskab med deres land. Turen kan meget vel gå forbi H.C. Andersen Museum og Den Fynske Landsby, som er specielt udvalgt til at være en destination på rejsen og derved optræder i en bred vifte af steder, der viser og arbejder med centrale dele af Danmarks kultur- og naturarv.

Alle landets 4. klasser er inviteret med
Fire ministre har inviteret alle folkeskoler og frie og private skoler til at søge om at være med i Kend dit land. Lige nu kan alle landets 4. klasser søge om at være med. Centralt for turen er, at børnene bevæger sig fra deres lokalområde og rejser til egne af landet, de ikke nødvendigvis kender i forvejen.

Verdensberømte eventyr og fynsk bondehistorie
H.C. Andersen Museum og Den Fynske Landsby er sammen med 103 andre besøgssteder blevet udvalgt af Slots- og Kulturstyrelsen, fordi museerne bidrager til at arbejde med centrale dele af Danmarks kultur- og naturarv, der er vigtige for børn at blive fortrolige med.

H.C. Andersen Museum
Skolebørnene kan gå på opdagelse i museet, komme på byvandring i Odense med H.C. Andersens eventyr som guide, vælge undervisningsforløbet "Vores H.C. Andersen" eller booke et teaterforløb i Børnekulturhuset Fyrtøjet, hvor eleverne skaber deres eget teaterstykke med udgangspunkt i Andersens eventyr.

Den Fynske Landsby
Den Fynske Landsby formidler, hvordan størstedelen af danskerne levede og arbejdede, dengang vi var bønder. Her kan skolebørnene opleve dagliglivet på landet i 1800-tallet gennem fynske gårde, blomstrende haver, husdyr og gadekær - alt sammen omgivet af dyrkede marker. Skolerne kan vælge mellem to rundvisninger, der begge tilbyder eleverne en levende fortælling om de mennesker, der levede dengang.

Fakta om Kend dit land
Kend dit land er et projekt, der sender 4. klasseelever på minidannelsesrejser i Danmark. Her møder børn en stribe af Danmarks bedste tilbud inden for kultur, natur og historie. Fire ministre, kulturminister Mette Bock, børne- og socialminister Mai Mercado, undervisningsminister Merete Riisager og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, står bag projektet. Landets folkeskoler og frie og private skoler er inviteret og kan søge om at være med. De udvalgte skoler får adgang til skræddersyede ruter med en stribe af landets bedste kultur-, historie- og naturtilbud for børn. Projektet er blevet testet i en pilotudgave med 3.000 elever fra 4. klasse fra ni kommuner, som blev gennemført i efteråret 2018 med et budget på 2,7 millioner kroner. På finansloven 2019-2022 er der afsat 72,9 millioner kr. til Kend dit land, så mange flere børn kan komme afsted.

Læs mere om projektet på kendditland.dk