Åbningskoncert på Bramstrup

Den 30. april åbner en ny udstilling i Carl Nielsens Barndomshjem. Åbningen markeres bl.a. ved en spektakulær koncert på Bramstrup. Bramstrup er et gods beliggende ca. 3,5 km fra Carl Nielsens Barndomshjem. Her var Carl Nielsen gåsedreng som barn. Det var hans første rigtige arbejde. På Bramstrup har de en skøn koncertsal i form af en ombygget lade. Det er en imponerende og smuk sal med en skøn akustik - varm og rund som en cello hedder det sig. De holder koncerter her, men det er ikke en hverdagsoplevelse. Publikum har derfor noget dejligt og ganske særligt i vente.

Programmet er af en times varighed - og det er rent Nielsen. De medvirkende er DR VokalEnsemblet under ledelse af chefdirigent Marcus Creed og DR SymfoniOrkestrets Blæserkvintet. Sangere og musikere af usædvanlig høj kaliber. DR VokalEnsemblet præsenterer Nielsens Tre motetter side om side med komponistens mest elskede forårs- og sommersange. Der bliver også lejlighed til at høre komponistens Blæserkvintet, som er en lige så stor klassiker inden for kammermusikkens repertoire. Der bliver på den måde lejlighed til at opleve en varieret palet af både den folkelige og den elitære Carl Nielsen. Billetterne er netop sat til salg via Odense Bys Museers hjemmeside (via forsiden) og facebook.

Koncerten er kl. 20. Dørene åbnes kl. 19.15. Museet er vært ved et glas vin ved ankomst. Koncerten livetransmitteres på radioens P2.

Koncerten er arrangeret i samarbejde mellem Odense Bys Museer, DR og Bramstrup.