H.C. Andersens legatuddeling fejrer flittige skolebørn med musik og eventyr

Skuespiller Birgitte Bruun.

Den 2. april fejrer vi H.C. Andersens 214-års fødselsdag med den traditionsrige uddeling af H.C. Andersens helt eget legat til flittige skolebørn. I sit testamente fra 1860 indsatte H.C. Andersen nemlig som den første bestemmelse, at legatet "H.C. Andersens Hjælp" efter hans død skulle oprettes med det formål at understøtte et flittigt skolebarn i Odense til "Hjælp og Opmuntring". Legatet, der har været uddelt siden 1877, administreres og uddeles i dag af H.C. Andersens Fond. Fondens formand, Christian Hennings, vil overrække legatet til den flittige skoledreng og -pige, og rådkvinde Susanne Crawley Larsen vil motivere overrækkelsen. Skuespiller Birgitte Bruun kommer og oplæser to spændende og knap så kendte eventyr, som Andersen skrev for 180 år siden.

Fokus på ungdommen
I år er det også 200 år siden, at H.C. Andersen forlod Odense for at rejse til København. Derfor kommer ungdommen i mere end én forstand til at være omdrejningspunkt for festligheden. Elever fra Odense Musikskoles Talentlinje står nemlig for de musikalske indslag. Så kom og tag del i fejringen af Andersen og ungdommen.

Det hele foregår kl. 13-14 i Mønten på Møntergården, Møntestræde 1, og det er ganske gratis.