Oplev skumringstimen i Den Fynske Landsby på forskellige årstider

Den Fynske Landsby byder indenfor til fire arrangementer i skumringen efter lukketid. I år kan du ved at deltage i de fire skumringsaftener få indblik i, hvordan livet typisk forløb for en fynsk landsbybo i 1800-tallet. Du bydes indenfor hos børnene, de unge, de voksne og de gamle, hører om deres livsvilkår og oplever, hvordan arbejde, leg og gilder fyldte deres hverdage.

Børneliv i 1800-tallet
Den første skumringsaften finder sted den 27. marts kl. 17-18.30, hvor overinspektør Lise Gerda Knudsen og formidlingsleder Benedikte Jeppesen fortæller om børnelivet i 1800-tallet. Fra man slog øjnene op første gang som barn i en landbofamilie i 1800-tallet, var fremtiden fastlagt. Drengene fulgte i deres fædres fodspor og pigerne i deres mødres. Oplæringen begyndte, så snart man var stor nok til at kunne hjælpe til med madlavning, gåsevogtning eller andre opgaver på gården. Men alt var ikke arbejde, der blev også tid til både leg og skolegang. Kom og hør om børneliv i 1800-tallet, smag på barselsmaden, kom på skolebænken igen - og prøv, om du stadig kan gå på stylter...

Husk tilmelding
Skumringsaftenerne giver en samlet fortælling om fynsk landsbyliv i 1800-tallet, men kan også opleves enkeltvis. Arrangementerne er målrettet det voksne publikum, men større børn er naturligvis også velkomne.
Tilmelding er nødvendig på 6551 4601 eller museum@odense.dk. Prisen er 85 kr. (65 kr. for medlemmer af Museumsklubben). Tilmeldingen er først gældende, når billetten er betalt. Børn halv pris.