Julen har englelyd

I anledning af julen har Møntergården fundet en række historiske engle frem fra museets magasin.

De kan ses i museets forhal frem til den 12. januar 2020. Samtidig kan man blive klogere på englenes historie.

Juleenglene har selvfølgelig rod i biblens historie om Jesu fødsel julenat, hvor englene fortalte det glade budskab til hyrderne på marken. Men hvordan ser en juleengel egentlig ud? Eller en engel i det hele taget? Hvad siger biblen, og hvordan har kunstnere og godtfolk forestillet sig englene igennem historien og gjort brug af englen som symbol?

Papirklip af digteren
H.C. Andersen brugte ofte engle i sine papirklip, og man kan få lejlighed til at se et af disse fra 1874 i forhallen på Møntergården. Man kan også se en barok englefigur fra en kirke, jule-englepynt, julekort, glansbilleder og sågar en juleplatte. I den søde juletid er der engle overalt, ikke kun i salmerne og kirken, men også i butikker, på film, på juletræet - og på Møntergården.

Der er gratis adgang til museets forhal.