Roadshow i Kina

Gadebilledet i Odense har på flere måder ændret karakter de seneste år. Har du også bemærket, at vi hele året rundt har besøg af både små og store grupper kinesiske turister? Det øgede antal kinesere giver stor tilfredshed hos butikker og restauranter, for omsætningen på kineserne er god. En omsætning, som vi også er begejstrede for hos Odense Bys Museer og helt essentiel for at kunne drive museumsvirksomhed på højt niveau til gavn for alle.

Salgsindsats gennem seks år
Antallet af kinesiske besøgende har været støt stigende, siden vi i 2013 for første gang deltog på roadshow i Shanghai, Guanzhou og Beijing i samarbejde med Destination Fyn og VisitDenmark. Mere end 500 kinesiske rejsearrangører søger inspiration på roadshowet hvert år. Kina Alliancen, som vi har døbt samarbejdet på Fyn, er netop kommet hjem fra endnu et succesfuldt roadshow. Denne gang var H.C. Andersen Home Town repræsenteret af Lone Weidemann fra Odense Bys Museer, Desiree Ulrich fra Skjoldemose Gods samt Lina Zheng Pedersen og Xiaowei Liu Lolk fra Destination Fyn.

Ny type turister
I begyndelsen kom kineserne udelukkende som deltagere i 10-dages rundrejser i fire lande, men de seneste par år har vi oplevet et stigende antal individuelle gæster og mange familiegrupper. Vi forventer at lukke året i H.C. Andersen Museum med gæst nummer 20.000.