Som et juleeventyr

Julemarkedet på Møntergården i Odense er som et eventyr af H.C. Andersen. De to første weekender i december kommer børn og voksne helt tæt på den ægte julestemning fra 1800-tallet.

Det summer af liv og aktiviteter i de smukke gamle gårdrum, når de forvandles til én stor markedsplads med handelsfolk i 1800-tals tøj, boder, hestevogne, musikanter, dukketeater og nisser på spil. Traditionen tro har Møntergården drysset den fineste julestemning ud over den gamle museumsgård med illuminerede træer, historiske kaner, flotte juleneg, fristende misteltene og gammeldags julepynt - ligesom på digterens tid. Bliver man lækkersulten, er der masser af lækker i Julecaféen, der byder på H.C. Andersen Gløgg, kaffe, te og kager.

Julerier på børnemuseet
Børnenes Baggård er pyntet op til jul som i 1890 - med julebord, juletræ og juleneg. Snedkermesteren sidder klar i værkstedet i den første julemarkeds-weekend og laver små skibe og hjemmelavede julegaver sammen med børnene, som de kan få pakket ind i gammeldags papir. I køkkenet er snedkerfruen i fuld gang med årets julekagebagning, og hun deler gerne smagsprøver ud til de besøgende. Samtidig fortæller hun om alle de gøremål, der skal være på plads, inden man man holde jul.

Magiske oplevelser for hele familien
Børnekulturhuset byder på magisk jul i Elverhøj, hvor nisserne har pyntet fint op. Troldgubben er ankommet for at deltage i festen, og udenfor står hans flot udsmykkede kane med det store bjørneskind, hvor børnene kan sætte sig op og blive fotograferet. I det kreative værksted kan hele familien hygge sig med at lave flotte julemænd, julepynt og juleklipperier. Og endelig kan man lade julefreden sænke sig ved et af de mange udendørs borde, der er smukt pyntet med grangrene og æbler.

Julehygge i historiens tegn
I de historiske gårdrum er der gøgl og musik med spillemænd, jule-korsang og festlige gøglere. I handelsboderne finder man kandiserede æbler, gammeldags julepynt, skønne uldvarer, sød juleknas, unikt kunsthåndværk og prisbelønnet akvavit. Man kan også møde julemanden, der så helt anderledes ud i gamle dage.

Børneaktiviteter - lørdage og søndage
Møntergårdens julemarked summer af aktiviteter, der taler til børn i alle aldre: Støb din egen tinsoldat, prøv smadreboden, lav dine egne julekort, klip julepynt og sprællemænd, klæd dig ud som en trold og elverpige, nyd duften af julekagebagning og få lækre smagsprøver. Traditionen tro spiller Dukketeatret Svanen op til såvel store som små. I år vises "Hvad fatter gør er altid det rigtige" kl. 11 og 12.45.

Julemarkedet foregår 29. november - 1. december og 6. - 8. december.
Fredage kl. 15-19 * lørdage 10-18 * Søndage 10-17.