11 tips til børneoplevelser i efterårsferien

Glæd jer til efterårsferien, hvor Odense Bys Museer byder på ni dage med forunderlige aktiviteter for hele familien.

Kartoffelferie med sjove aktiviteter
Den Fynske Landsby har lagt i kakkelovnen til en aktiv kartoffelferie som i gamle dage, hvor hele familien skal bage kardemommekager, skære roemænd, støbe lys, kniple fine blonder og grave kartofler op af jorden. Grisen skal slagtes, og det skal undersøges, hvad der gemmer sig af spændende sager inde i sådan én: Skinke, mørbrad, svinekam og masser af flæsk, som kokkepigerne kan lave til sulemad, så den strenge vinter kan stås igennem. Køkkenet emmer af aktivitet, når der laves leverpostej, pølser og sylte. Kom og hyg jer med 1800-tals aktiviteter fra den 13. til 19. oktober kl. 11-15.

Fyrtøjet gnistrer af eventyr og magi
Børnekulturhuset Fyrtøjet fyrer op under fantasien, legen og fortællingen i Elverhøjs magiske rige. Giv børnene - og jer selv - en eventyrlig efterårsferie med timevis af aktiviteter til den gode familieoplevelse. Her er levende fortællinger i eventyrets tegn, kreative og fantasifulde workshops og Magiske Dage med Troldekongens guld. Fold jer ud fra den 12. til 20. oktober kl. 10-16.

Bogbinderkunst i Børnenes Baggård
I gamle dage var det fint at indbinde bøger i marmoreret papir. I kan prøve kræfter med forskellige dele af den fine bogbinderkunst i Børnenes Baggård, hvor vi arbejder med marmorering på papir, laver vores egne notesbøger og smukke illustrationer med linoleumstryk. Det sker fra den 14. til 17. oktober kl. 11-15.

Retrogaming i Histotoriet
Blip, båt og pling-pling. Prøv Commodore 64, NES og mange andre legendariske computerspil fra 1980'erne og få jer en god snak om computerspil igennem tiden. Kast jer over tasterne den 12. og 13. oktober kl. 11-15.

H.C. Andersen Museum med Paraden
Nyd en eventyrlig rundvisning, hvor eventyrfigurerne tropper op i levende live, og "H.C. Andersen" præsenterer den ene mere spændende historie efter den anden. Det foregår den 12. og 20. oktober kl. 13-13.45.