Magiske dage med trolderier

Under festivalen Magiske Dage er Børnekulturhuset Fyrtøjet og Børnemuseet på Møntergården gået sammen om det troldske aftenarrangement "Troldekongens Guld".

Magisk kæmpefest
Troldekongen skal giftes med Elverkongens datter, og det skal fejres med en kæmpe fest, hvor Elverkongen inviterer indenfor i Elverhøj. Kun de allerfornemste er inviteret: nisserne, gravsoen, helhesten, åmanden, troldene (kun førsteklasses trolde - dem, der har en hale!) og menneskebørn. Selv lygtemændene stiller med fakkeloptog. Til sådan en fest, hvor mange magiske væsener mødes, kan meget ske... Måske går noget ligefrem galt? Måske får elverne brug for børnenes hjælp?

Magien har en historie
Som kulturhistorisk museum ser Møntergården Magiske Dage som en oplagt og anderledes måde at formidle historie på. - Meget fantasylitteratur indeholder historiske referencer, og mange af de magiske væsner, vi kender i dag - f.eks. nisser og trolde - har utrolig dybe rødder i historien. De stammer fra en tid, hvor elektriciteten endnu ikke var opfundet, og hvor man forestillede sig alt muligt om, hvad der gemte sig i mørket og naturen. Med Troldekongens Guld, som tager udgangspunkt i det gamle eventyr "Elverhøj" af H.C. Andersen, kan museet også være med til at hive glemte magiske væsner frem i lyset igen, siger museumsinspektør Dyveke Skov Larsen.

Nye formidlingsformer
- I Børnekulturhuset Fyrtøjet er Troldekongens Guld en oplagt mulighed for at afprøve nogle af de formidlingsformer, som kommer til at fylde mere i læringsdelen i det nye H.C. Andersens Hus. "Troldekongens Guld" ligger i tråd med vores dialogiske og sensoriske tilgang til formidling af H.C. Andersen for børn og har samtidig et nyt og spændende dramatisk element, fortæller Mette Kiilerich, der er børneformidler i Børnekulturhuset Fyrtøjet.

Praktisk info
Arrangementet giver børn i alderen 7-12 år mulighed for at opleve både børnekulturhuset og museet efter lukketid på en ny og magisk måde. Troldekongens Guld er dog ikke ren spas og ballade, for det kan både formidle historie til børnene og give ny viden om børneformidling. Arrangementet var allerede en succes på forhånd, og alle billetterne blev revet væk med det samme.