Tak for støtten

04. maj 2020

Som kulturinstitution er Odense Bys Museer vant til at underholde og overraske, at videregive viden og at få gæster til både at opleve, forstå og grine. Men at vi i denne vanskelige krisetid skulle opleve en så stor kontant økonomisk opbakning, gør os meget glade. 400 privatper-soner har valgt at støtte Odense Bys Museer med et bidrag, og over 300 personer købt årskort i løbet af april – på trods af, at museerne er lukkede.

-Vi er umådeligt glade for den store støtte. Jeres opbakning betyder rigtig meget for os. I er med til at holde hånden under Odense Bys Museer og sikre kulturarven fremover, siger museumsdirektør Torben Grøngaard Jeppesen. Og han fortsætter,

-Normalt arbejder vi hver dag tæt på vores gæster og får deres umiddelbare reaktion. Denne periode føles derfor næsten som tortur. Vi savner de daglige besøg fra årskortholderne, turisterne, skolebørnene og alle andre glade gæster.

Lokalt er det nye sort

Rigtigt mange af de gæster, der under normale omstændighed besøger Odense Bys Museer kommer langvejs fra - vi kender alle historien om de mange kinesere. Men i denne tid mærker vi, at "lokalt er det nye sort". Støttekronerne er i høj grad kommet fra odenseanere og fynboer - både gamle og unge, kendte og ukendte, enlige og familier.

Jeppe Sand M Datter Under Babymus                                                              Jeppe Sand m. datter til babyMUS

Jeppe Sand, leder af Teaterhøjskolen og Teater R

"Som lokal kulturskaber, så er museerne og byens historie meget vigtigt for mig. At få indsigt og forståelse for, at vi lige nu står på skulderne af noget som trækker langt tilbage i tiden - Det er både en stor inspirationskilde og et vigtigt fundament af værdier, som der i dag kan bygges ny kunst og kultur ovenpå. Og så er det bare en skøn oplevelse for både børn og voksne."

Vibeke Allesø, pensionist, Odense M

"Kulturtilbud i Odense er min sociale livsnerve, så jeg skyndte mig at sende et bidrag, da jeg så opfordringen på facebook. Siden jeg blev alene for 3 1/2 år siden, kan jeg mærke at især de historiske arrangementer på museerne med andre på min alder betyder rigtigt meget. Vi får jo altid en kop kaffe og en lille snak. Jeg har årskort, og hver gang jeg får programmet, så glæder jeg mig som til jul."

Josefine Kettelz, barsel, Odense S

"Som mor til 4 børn i alderen 7 måneder til 10 år, så betyder de oplevelser og aktiviteter, som museerne tilbyder, mulighed for samvær med historisk kant. Børnene elsker alsidigheden og med gratis entré for børn, så skal vi aldrig spekulere på, om det er for dyrt. Derfor tøvede jeg heller ikke, da jeg læste om indsamlingen".

Kultur er ikke bare flødeskum

Midt i denne frygtelig tid er det glædeligt at opleve, at mange mennesker værdsætter og støtter kulturen. Vi erfarer også en meget stor interesse for vores film, historier, forslag til ture til fortidsminder m.m., der findes på Odense Bys Museers sociale medier. Eksempelvis fik en hestevognstur filmet rundt i Den Fynske Landsby rigtig mange 'likes' og flere kommentarer om, at man glæder sig til at komme på besøg igen. Kultur og vores fælles historie er museernes opgave, og når kulturinstitutionerne er lukkede, opdager man, hvor meget de savnes. Kultur er en vigtig del af det danske samfund og for sammenhængskraften i Danmark.

Desværre er det ikke slut med de økonomiske bekymringer. Museerne er stadig lukkede, og de statslige hjælpepakker dækker kun delvis. Huse, gårde og haver i Den Fynske Landsby skal vedligeholdes, dyrene passes og plejes og nye arkæologiske fund bringes i sikkerhed. Derfor er vi stadig afhængige af støtte. Man kan fortsat hjælpe os ved at sende penge på MobilePay, købe et årskort eller overføre til banken.

MobilePay: 42579 eller bankkonto:  reg.nr. 6866 konto nr. 1074044