Carl Nielsen: Music is Life

Odense Bys Museers internationale vandreudstilling om komponisten Carl Nielsen, er en æstetisk, sanselig oplevelse med fokus på musik, billeder og lyd.

Værket har større fokus end manden og hovedtanken har været at sammenstykke brudstykker af Carl Nielsens interessante livshistorie snarere end at præsentere en omfattende lineær fortælling. Besøgende kan vælge at nyde udstillingen i sin helhed eller fordybe sig i et par temaer, og begge tilgange vil resultere i en ophøjet oplevelse. De valgte temaer præsenteres med humor, alsidighed og et element af overraskelse.

'Carl Nielsen - musik er liv' består af syv moduler, der er fremstillet af solide materialer. Indholdet  præsenteres elegant på både for- og bagsiden af modulerne. Disse er ekstremt fleksible og kan placeres i en række forskellige opstillinger afhængigt af den specifikke udformning af det enkelte udstillingsrum. Udstillingen er visuelt indbydende, og der er noget der fanger øjet på begge sider af modulerne, herunder store billeder samt den oplyste bronzestøbning af den oprindelige skitse til Musikkens Genius - et af billedhuggeren og kunstneren Anne Marie Carl-Nielsens monumenter over sin mand.

Udstillingen fokuserer på den auditive oplevelse, og sensor-kontrolleret lyd er blevet installeret i fem af de syv moduler. Det giver de besøgende mulighed for at opleve forskellige aspekter af Carl Nielsens omfattende og alsidige værk og selv afgøre, hvor meget de ønsker at tage ind.

Det betyder at hans 4. symfoni f.eks. afspilles i fuld længde, hvilket muliggør at besøgende kan lytte med, når de står foran det pågældende udstillingsmodul. Derudover er det muligt at lytte til Nielsens klavermusik eksemplificeret ved Humoreske-bagateller, Overturen fra operaen Maskerade samt sangen Jens Vejmand i fire forskellige versioner.

Udstillingen indeholder også to nyproducerde film: en biografisk film med både fotos og levende billeder af Carl Nielsen, hvor der på engelsk fortælles om de vigtigste personer og begivenheder i hans liv, samt en video med optagelser af den legendariske dirigent Leonard Bernsteins opførelse af Carl Nielsens 3. symfoni, Sinfonia Espansiva. Den anden film er en del af temaet 'Carl Nielsens internationale gennembrud'.

'Carl Nielsen - music is life' havde premiere ved en koncertrække med New York Philharmonics under ledelse af chefdirigent Alan Gilbert i Avery Fisher Hall, Lincoln Centret, New York, i oktober 2012.

Koncert-foredrag

Odense Bys Museer tilbyder koncert-foredrag og særlige forelæsninger om Carl Nielsen og hans musik. Museumsinspektør Ida-Marie Vorre præsenterer emner, der spænder lige fra en generel introduktion om Carl Nielsens liv og værk og så til individuelle temaer hvor foredrag skræddersys til et specifikt koncertprogram. Foredragene kan afholdes både på dansk og engelsk.

Download infoark:
Music is life
Download Manual:
Set up manual - music is life
Fakta og information
Ida-Marie Vorre
 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer