Specialklasse

I Den Fynske Landsby kan man se, prøve og føle fortiden. Her kan du se, hvilke tilbud, der er særligt gode for børn med særlige behov.

Gode steder:
Gården fra Torup (nr.9) er Den Fynske Landsbys aktivitetsgård. Her må I prøve nogle af de ting, der er sat frem; gå med åget, løfte de tunge dyner, prøve et par træsko (står i vindfanget), sidde på stole og bænke.
Bolstedet fra Melby (nr.10) er blevet nyindrettet med lys og lyd. Hør bonden snorke i alkoven, se ilden i ildstedet og besøg karlen, der tærsker i laden.
Børnenes Landsby (ved nr. 22) er museets legeområde. Her er der spisepladser, gammeldags legeredskaber, trædyr du må klatre på og en naturbane. Både inde og ude er der anvisninger på sjove og udfordrende lege fra gamle dage.

Dyr:
Landsbyens husdyrbesætning består af ca. 50 dyr. Det svarer nogenlunde til besætningen på en mellemstor gård i midten af 1800-tallet, dog har vi for mange svin og lidt for få heste og køer til at denne sammenligning rigtig passer. De fleste af dyrene holder til i præstegårdens stalde, men i sommerperioden kan man møde dem rundt omkring i Landsbyens folde og på markerne, hvor de bidrager til arbejdet med at dyrke jorden.

Aktiviteter:
I løbet af sæsonen, er der mange aktiviteter, også på hverdage. I kan møde formidlere i 1800-talls dragter, der gerne vil fortælle om deres arbejde - så spørg endelig og om sommeren kører hestevognen rundt i Landsbyen. Fra midt i juni måned, kan I hver dag se, at koen bliver malket. Spørg i billetsalget, hvad der sker, på dagen.

Tilgængelighed:
I Den Fynske Landsby bevæger man sig rundt på stabile grusveje med fast underlag, hvorfor det er muligt at komme rundt i landsbyen i en kørestol. Vær dog opmærksom på, at der kan være ujævn pigstenbelægning på gårdspladserne. Det er ikke muligt at komme ind i mange af husene med kørestol på grund af smalle dørkarme og høje trappesten. I Besøgscentret findes handicaptoilet og elevator. Der er også et handicaptoilet ved friluftsscenen.

Gode forløb for specialklasser:

Dfl Boernenes 1800Tal Kopi   Dfl Skolen Kopi

Dfl Boernerundvisning Kopi

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer