Udstillingen Bondeliv

Tilbudsinformation
Tilbudsform:
Undervisning
Relaterede museer:
Brug udstillingen Bondeliv som udgangspunkt for en indføring i mange af 1800-tallets aspekter.

Med udstillingen Bondeliv ønsker vi at give et så nuanceret og historisk korrekt billede af 1800 tallets bondeliv som muligt.

Ved en vandring gennem Den Fynske Landsbys bygninger kan man som gæst følge husmandssønnen Jørgen Hansen Ellegaard og møllerdatteren Karen Johansdatters livsforløb. Gennem de to personer, der repræsenterer to forskellige sociale lag, bliver I præsenteret for bondesamfundets livsvilkår, som de kunne have taget sig ud for to mennesker der levede i 1800-tallet.  Bondeliv kan følges ved hjælp af en brouchure som kan hentes her Bondelivsbrochuren, og som også kan fåes i Besøgscentret.

Til Bondeliv hører også to introducerende udstillinger.
I Davinde Vandmølle (bygning nr. 1) kan man se udstillinger om landsbyen, arbejdslivet, familielivet og det sociale samvær, som var områder, der dengang dannede rammen om livet i landsbyen.

I Katterød Hospital (bygning nr. 8) redegøres for de forskellige livsaldre (barndom, ungdom, voksenliv og alderdom), som de typisk tog sig ud i 1800 tallet.

Udstillingen kan give lærer og elever mulighed for at komme ind på emner som sociale forhold på landet, fattigvæsen, børns forhold, landsbyfællesskab og andelsbevægelsen.

 

 

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer