Specialforløb

Tilbudsinformation
Tilbudsform:
Undervisning
Relaterede museer:
Fyrtøjet
Aldersgrupper:
Dagtilbud, 0.-3. klasse, 4.-6. klasse, 7.-10. klasse, Specialklasse
Fyrtøjet har stor erfaring i at lave forløb for børn og unge med særlige behov, f.eks. elever med indlærings-vanskeligheder, udviklingshæmmede eller børn med funktionsnedsættelser i forskellig grad. For alle gælder det, at de har stor glæde af at have huset helt for sig selv i den tid forløbet varer. De skal ikke forholde sig til andre gæster.
Teaterforløb for elever med indlæringsvanskeligheder. 

Børn med koncentrationsbesvær har ofte stor glæde af den levende fortælling, som indleder teaterforløbet. Bagefter er der udklædning og teaterimprovisation. Formidleren skaber et lille teaterstykke sammen med børnene - nu og her. I den proces kan vi møde dem, hvor de er og som de er. Til sidst er der fri leg. Og her er det en god oplevelse for både elever og lærere/pædagoger, at Elverhøjs kulisser er bygget til at blive leget med. Der må leges med alt og røres ved alt.    

Varighed: 2 timer.

Teaterforløb for udviklingshæmmede børn og unge. 
Vi tilpasser den levende fortælling til eleverne og inddrager de eventuelle udbrud og bidrag de kommer med undervejs.  Efter fortællingen er der udklædning og teaterimprovisation. Formidleren skaber et lille teaterstykke sammen med børnene/de voksne, og det er en god succesoplevelse for dem, at vi griber fat, der hvor de har deres styrke. Til sidst kan de gå på opdagelse i Elverhøj, hvor de må røre ved alt, prøve de kostumer, som findes der - og opleve de mange sanseindtryk som er i rummene: De er bygget af forskellige materialer, og en særlig lyssætning understreger stemningen i de forskellige rum.  

Varighed: 2 timer

Sanseforløb for multihandicappede. Vi afvikler også forløb for handicappede med multiple funktionsnedsættelser i moderat til svær grad. Varigheden kan tilpasses. Typisk er 1 time passende.   

Formidleren fortæller med få ord historien om Elverhøj. Undervejs inddrages lyde, instrumenter, tøjdyr og andre genstand de kan røre ved. I deres eget tempo kommer eleverne derefter omkring i Elverhøj. Kulisserne rummer mange sanseoplevelser: De er bygget af forskellige materialer, og en særlig lyssætning og et afvekslende musik/lydspor understreger stemningen i de forskellige rum.  

NB: Denne midlertidige udstilling om Elverhøj er indrettet i en bevaringsværdig bygning fra 1600-tallet og rummer ikke elevator. Der er derfor kun adgang for kørestolsbrugere i den del af udstillingen som befinder sig på stueplan.

Prisen for et specialforløb er 1450 kr.

Forløb i Elverhøj kan bookes i følgende tidsrum:

2. januar - 14. juni: Mandag-fredag i tidsrummene fra 9.00-11.00 eller fra 11.30-13.30

15. juni - 30 juni: Mandag-fredag i tidsrummet fra 9.00-11.00

1. juli - 31. august: Lukket for forløb - men masser af sjove sommeraktiviteter

1. september - 15. september: Mandag-fredag i tidsrummet fra 9.00-11.00

16. september - 30. december: Mandag-fredag i tidsrummene fra 9.00-11.00 eller fra 11.30-13.30

Booking på tlf. 6551 4601 eller museum@odense.dk

Klik her for at gå tilbage til vores undervisningstilbud i Børnekulturhuset Fyrtøjet.

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer