Rod i historien

Tilbudsinformation
Tilbudsform:
Undervisning
Relaterede museer:
Aldersgrupper:
0.-3. klasse, 4.-6. klasse
Forespørg et besøg
Lad dine elever gå på opdagelse i Histotoriet og fortiden som rigtige historikere, hvor de skal arbejde med relativ kronologi gennem historiske spor i form af forskellige narrativer og genstande med forløbet: ”Rod i historien”.

Besøg Histotoriet og lad eleverne få en nærværende opfattelse af den forsvundne fortid. Det er med til at give plads til elevernes egne forestillinger og deres historieskabende evner. De får mulighed for at arbejde med nye og anderledes udforskende læreprocesser i deres arbejde med at anvende kilder til at opnå viden om fortiden samt at kunne placere forskellige elementer fra fortiden tidsmæssigt i forhold til hinanden.

Forløbet er gratis og er til fri brug uden formidler fra museet.

Sammen med dine elever får I udleveret en "Rod-i-Historien"-kuffert ved Møntergården, som indeholder alt det materiale, I skal bruge. I kufferten er der et brev fra HAK: Historikeren, Arkæologen og Konservatoren, som arbejder i Histotoriet. I brevet fra HAK fremgår det, at de har brug for jeres hjælp. I skal med andre ord være HAK's assistenter. HAK er nemlig kommet til at rode rundt i alle kilderne, og det er gået ud over fem personer fra forskellige tidsperioder. HAK har brug for jeres hjælp til at finde forskellige historiske spor, så det kan fastlægges, fra hvilken tidsperiode, de fem personer kommer fra. Herefter skal I arbejde med opgaverne ved at gå på jagt efter historiske spor i Histotoriet.

I lærervejledningen finder du en uddybende beskrivelse af forløbet, praktiske informationer, tidsplan og opgavebeskrivelser.

Hent lærervejledning.

Hent opgaveark - opgavearkene ligger også i kufferten, men hvis I ønsker at skrive på arkene, skal I selv medbringe dem.

Fag: Historie

Aldersgruppe: 3.-4. klasse samt 5.-6. klasse

Varighed: 60 min.

Antal børn: max. 28 elever

Pris: Gratis

Booking: Nærmere information og bestilling skal ske ved henvendelse til Odense Bys Museers Servicesekretariat på 6551 4601 eller museum@odense.dk 

Klik her for at gå tilbage til vores undervisningsforløb på Møntergården.

 

 

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer