KNUD - konge, helgen, myte

Tilbudsinformation
Tilbudsform:
Undervisning
Relaterede museer:
Aldersgrupper:
7.-10. klasse
I Odense er Knud den Hellige efter H.C. Andersen den måske mest omtalte historiske person. Kong Knud blev dræbt i en trækirke i Odense i 1086, men pryder stadig gadebilledet i Odense, fordi historien om Knud er spækket med drama og giver et billedet af Odense som en central by i overgangen fra vikingetiden til middelalderen.

En hjælp til undervisning i historiebrug
Historiebrug handler netop om, hvordan mennesker og samfund bruger historien til at iscenesætte sig selv og sin fortid som noget helt særligt. Det er Knud den Hellige et godt eksempel på, og da netop historiebrug er et nyt kompetenceområde, er lærebogen "Knud - konge, helgen, myte - Elevbog 7.-9. klasse" en venlig håndsrækning til historielærerne.

Kend fortiden og forstå nutiden
I lærervejledningen til "Knud - konge, helgen, myte"skriver forfatterne:…Historien er således nærværende. I de overleverede fortællinger, i malerier eller andre afbildninger og i gadebilledet i form af skulpturer og mindesmærker. Eleverne vil derfor, gennem arbejdet med bogen, skulle forholde sig til historien, ikke bare som et overstået fænomen, men også som noget man kan bruge til at blive klogere på sig selv...

Undervisningsmaterialet om Knud den Hellige henvender sig til udskolingselever i hele landet.

Lærervejledning

Elevbog 

Forside

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer