Thriges Kraftcentral

Tilbudsinformation
Tilbudsform:
Rundvisning
Relaterede museer:
Aldersgrupper:
4.-6. klasse, 7.-10. klasse, Gymnasier/HF, Voksne
Se udstillingen om Thomas B. Thriges liv og virke i Odense og oplev når Dieselgruppen starter den store dieselmotor.

Dieselmotoren i Thriges Kraftcentral arbejder på faste åbningsdage den første lørdag i måneden. Oplev når Dieselgruppen starter maskinen og se udstillingen "HØJSPÆNDING! Thomas B. Thrige, virksomheden og Kraftcentralen", om Thomas B. Thriges liv og virke i Odense.

Thriges Kraftcentral er opført i 1916 af Thomas B. Thrige. Thriges Kraftcentral er en velbevaret industribygning af national betydning. Kraftcentralen var hjertet i Thriges store fabrikskompleks. En stor dieselmotor og to dampturbiner leverede elektricitet og varme til hele fabrikken - og strøm til Skibhuskvarteret.

Thriges elværk

Odense Bys Museer samarbejder med en række frivillige 'motorsagkyndige' fra 'Dieselgruppen', som sørger for at maskinen kører. Byggeselskab Olav de Linde ejer bygningen. Thomas B. Thriges Fond har financeret maskinens klargøring, udstillingens tilblivelse samt renovering af bygningen og er herved med til at gøre Thriges Kraftcentral til en levende facet af Odenses historie.


Thriges Kraftcentral

Buchwaldsgade 33
5000 Odense C

Åbningstid

1. lørdag i måneden
Den 1. lørdag i måneden (dog ikke i januar og juli) er Kraftcentralen åben for publikum fra kl. 10-12. I det omfang det er muligt, vil dieselmotoren blive startet. Gratis adgang.

Rundvisning for grupper den 1. og 3. torsdag i måneden
(for skoler, uddannelsesinstitutioner, foreninger m.m.)
En omvisning på Thriges Kraftcentral tilbydes f.eks. skoleklasser Thriges Kraftcentral og udstillingen Højspændingder arbejder med lokalhistorie eller industrihistorie. Der gives et indblik i Odenses
industrialisering eksemplificeret ved Thomas B. Thriges industri-imperium.
Rundvisningen giver information om industrihistorie, Thrige som person og som virksomhed. Desuden får i viden om hvordan kraftcentralen fungerede. Der bliver vist rundt i selve kraftcentralen samt den tilhørende udstilling Højspænding!

Rundvisninger for grupper kan finde sted den 1. og 3. torsdag i måneden i tidsrummet kl. 9 - 15. Der kan bookes to typer forløb i Kraftcentralen:

1) Rundvisning af 45 min. varighed. Pris 550 kr. 
2) Rundvisning af 45 min. varighed samt opstart af maskinen ved Dieselgruppen. Varighed max. 2 timer. Synkronoskop placeret på en jernsøjle
Pris 550 kr. + 600 kr. 

Ring og hør nærmere om tidspunkter.

Rundvisningerne bestilles hos Odense Bys Museer på telefon 65 51 46 01 eller museum@odense.dk.

Ved aflysning af rundvisning samme dag som den skal foregå, ser vi os nødsaget til at opkræve det fulde beløb for rundvisningen.

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer