Brolægning

Finfejning på den gamle Overgade

 

Overgade fritlagt

Overgade har åbenbart altid ligget, hvor Overgade nu engang ligger. Lige så længe Odense har eksisteret, har der gået en vej netop her. Vi har kunnet se gaden på de ældste kort, og undervejs i de arkæologiske udgravninger på I.Vilh.Werners Plads har vi kunnet følge vejens forløb ned gennem tiderne.

Nu - hvor udgravningerne synger på sidste vers, og spaderne er nået ned til byens allerældste lag - finder vi så et ualmindeligt stort og flot stykke af den gamle brolægning fra den allertidligste middelalder.

Stykket er hele 19 meter langt og omtrent 2,5 meter bredt. Oprindelig har gaden været en smule bredere, men præcis hvor meget er det ikke til at sige. Det er her, de har vandret rundt, alle dem, der gennem århundrederne har brygget og drukket øl, gået på toilettet, tegnet med pinde i endnu våde teglsten, og som har smidt klude og gamle sko på møddingen. Og det er her, deres hunde og heste har rendt og skidt. 

Nu, mange år senere, kan vi bogstavelig talt stå på kanten af vores egen tid og kigge nedad gennem tidligere tider og ane, hvad der engang har været.

Middelalderovergade set t.v. fra Vestergade mod Torvegade, og t.h. fra Torvegade mod Vestergade.

 
 

Administration

Odense Bys Museer
Overgade 48
5000 Odense C
Tlf +45 6551 4601
museum@odense.dk
CVR: 39156040
EAN: 5790002433825

Nyhedsbrev

Bliv opdateret med nyheder og tilbud
Tilmeld
/OdenseBysMuseer